Másfajta kamerával érkezhet az Európában megjelenő Redmi Note 14 Pro

0

A minap leplezték le a Redmi Note 14 készülékeket Kínában, és hacsak nem változtatnak a több éve jól bevált gyakorlaton, a mobilok a nem túl távoli jövőben a nemzetközi piacon is meg fognak jelenni. Három okostelefonnal érkezett az új széria, köztük két Pro modellel, amelyek kameraspecifikációi papíron jól mutatnak, de a globális verziók esetében lesznek eltérések.

A Xiaomi Time valamilyen módon megszerezte a Redmi Note 14 Pro és a Redmi Note 14 Pro+ modellek globális változataira szánt firmware-fájlokat, és azokból azt olvasták ki, hogy a Redmi Note 14 Pro hátoldalára 50 megapixeles Sony IMX882 modullal szerelt elsődleges kamera helyett 200 megapixeles fő képrögzítő egységet szerelnek, Samsung S5KHP3 érzékelővel.

Ami az ultraszéles látószögű és makró modulokat illeti, várhatóan nem lesznek változtatások. A Redmi Note 14 Pro+ kínai változatának hátoldalát egy 50 megapixeles, OVX8000 érzékelővel felvértezett elsődleges kamera ékesíti, de a nemzetközi piacokra szánt változatban ezt egy szintén 200 megapixeles, Samsung S5KHP3 érzékelővel rendelkező egységre fogják cserélni. Ráadásul a nemzetközi modellről még a telefotó kamera is le fog maradni a Xiaomi Time infói szerint. A telefotó egység helyére egy 2 megapixeles OV02B10 modult fognak szerelni.

Ehhez képest a kínai kiadáson egy 50 megapixeles Samsung JN1 érzékelővel szerelt konstrukció található, amely 2,5x optikai nagyítást kínál. Amennyiben ezt a változtatást valóban végrehajtják, úgy az egy elég nagy visszalépés lesz a kínai változatokhoz képest.

Azt azért érdemes megemlíteni, hogy habár a nemrég felbukkant firmware-fájlok akár valósak is lehetnek, érdemes ezt a hírt úgy kezelni, mint bármely más előzetes értesülést. Semmit sem szabad kőbe vésettnek tekinteni mindaddig, amíg a Xiaomi hivatalosan le nem leplezi a globális piacokra szánt Redmi Note 14 változatokat.

Forrás: Notebookcheck

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid