Jövőre fizetős lehet a Galaxy AI

0

A Galaxy AI elnevezés valószínűleg akkor is ismerősen cseng a számodra, ha nem vagy Samsung okostelefon-felhasználó. Ez nem más, mint a dél-koreai gyártó mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatáscsomagja, amely az idei csúcskategóriás készülékeinek egyik legvonzóbb extrája. A támogatott okostelefonokon és tableteken ezek a funkciók jelenleg ingyenesek, de most ismét megerősítést nyert, hogy ez nem lesz mindig így.

Persze, már korábban is lehetett hallani olyan szóbeszédeket, hogy a Galaxy AI csak egy ideig lesz ingyenes azokon a készülékeken, amelyek alkalmasak a funkciók futtatására, de most – újabb – hivatalos megerősítést kaptunk ezzel kapcsolatban.

A minap debütált a Samsung Galaxy Tab S10 sorozat és a megfizethető(bb?) Galaxy S24 FE, amelyek marketing kampányában szintén központi szerepet kapott a Galaxy AI. A termékeket beharangozó hivatalos sajtóközlemény lábjegyzetében egy érdekes apró betűs részre bukkanhatnak a szemfüles olvasók.

Bizonyos mesterséges intelligencia funkciókért díjat számíthatnak fel 2025 végén.

Ez áll a publikáció alján, vagyis úgy néz ki, hogy jövő év végétől megszűnik az ingyen ebéd, és Samsung felárat számol fel, ha nem is az összes, de több Galaxy AI funkció használatáért. Hasonló üzleti modellel operálnak más mesterséges intelligencia szolgáltatások is, az igazán érdekes és hasznos chatGPT vagy Gemini funkciókért mind perkálni kell.

Igazából a Samsung sem árult zsákbamacskát az ügyet illetően, hiszen a múltban azt nyilatkozták, hogy 2025 végéig biztosítják majd ingyenesen a Galaxy AI funkciókat a támogatott Galaxy eszközökön. Ez a kijelentés egyértelműen arra utalt már akkor is, hogy jövő év végén fizetőssé válhat a szolgáltatás, vagy legalábbis annak egy része. Kíváncsian várjuk, hogy hányan lesznek hajlandóak pénzt adni a Galaxy AI által biztosított extra lehetőségekért.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid