Október 22-én debütálhat a Huawei Nova 13 széria

0

Tény és való, hogy nemrég óriási felhajtást kapott a Huawei háromfelé hajlítható okostelefonja, a Mate XT, de szerencsére földhöz ragadtabb, és nem utolsósorban megfizethetőbb készülékek is akadnak a kínai gyártó tarsolyában. Ezek sorát fogják erősíteni a Nova 13 sorozat tagjai, amelyek a legfrissebb értesülések szerint hamarosan hivatalosan is bemutatkoznak.

A középkategóriás mobilok várhatóan október 22-én lépnek a világ jelentő deszkákra. Ez a dátum egyelőre nem kapott hivatalos megerősítést, de több jel is arra utal, hogy a jeles napon leplezik le a készülékeket. Az egyik az, hogy a jelenleg is forgalmazott Nova 12 sorozat akciós értékesítése október 20-án véget fog érni, legalábbis ezt állítja az egyik Weibón tevékenykedő bennfentes. Október 20. vasárnapra esik, ám a Huawei általában keddenként dob piacra új termékeket, így lett kikövetkeztetve az október 22-i dátum.

Nyilván ez jelenleg nem több feltételezésnél, ráadásul azt is érdemes hozzátenni, hogy a Nova 12 széria december 26-én – ami egyébként szintén keddre esett – debütált Kínában, nemzetközi értékesítése pedig márciusban indult, míg hozzánk, Európába pedig áprilisban érkezett. Amennyiben a friss hírek forrása nem téved, az új sorozat két hónappal hamarabb fog bemutatkozni, mint a korábbi, vagyis jobban mondva jelenlegi generáció.

A Huawei Nova 13 nagy előrelépést jelenthet mobilhálózati kapcsolatok szempontjából, ugyanis az eddigi 4G modemet végre 5G chip váltja majd. Nagy esélye van annak, hogy Kirin 9010 lapkakészlet kerül mindegyik új modellbe, ezekből legalább három lesz, a Nova 13 mellett megjelenhet egy Pro, valamint egy Ultra kiadás is. A szóbeszédek szerint az alapmodell hátoldalára 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egységet szerelhetnek, de a szelfikamera sem lesz piskóta a maga 60 megapixeles felbontásával.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid