Új funkciók és hosszabb videók jönnek a YouTube Shortsba

0

A Shorts a YouTube válasza a TikTok rövid videóira, amelyek elképesztő népszerűséget hoztak az ázsiai platform számára, amiből a Google – és más cégek – mindig is szeretett volna egy szeletet. A Shorts felvételek hamarosan hosszabbak lehetnek majd, illetve újabb hozzájuk kapcsolódó funkciók érkezésére lehet számítani a közeljövőben.

Ha tartalmakat alkotsz, október 15-től akár 3 perces Shorts videókat is feltölthetsz majd a YouTube-ra. Állítólag sokan kérték ezt a lehetőséget, és a Google ezúttal engedett a népakaratnak. Az újítással csak a négyzet alakú, vagy annál magasabb képarányú videók esetében lehet majd élni. A mozgóképes felület azt is megígéri, hogy javítani fognak a Shorts videók ajánlásain az elkövetkezendő hónapokban.

A rövid felvételekhez sablonokat is kapni fogunk, amelyeket a Remix gombra, majd a “Használd ezt a sablont” opcióra bökve lehet majd kipróbálni. Akár több YouTube videóból és klipből is készíthetünk majd remixeket – ígérik a fejlesztők. A jövőben elérhető lesz egy Shorts Trendek nevű oldal is mobilon, itt majd látni lehet a Shorts hírfolyamon belül, hogy az egyes felhasználók miket írnak a kommentekben az adott videók kapcsán.

Nyilván nem mindenki van elragadtatva a rövid videóktól, rájuk is gondol majd a YouTube, és bevezet egy olyan opciót, amelyet bekapcsolva kevesebb fog megjelenni belőlük. Ha a Kezdőlapon egy Shorts videó jobb felső sarkában lévő három pontot megérintjük, akkor kérhetjük, hogy a felület ritkábban tegyen ilyeneket elénk. Sajnálatos módon ez csak egy ideiglenes beállítás, de a semmitől nyilván több.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid