Ezekről volt szó a Samsung idei fejlesztői konferenciáján

0

A Samsung nemrég tartotta éves fejlesztői konferenciáját, amelyen több témát is érintettek, egyebek mellett bejelentették a One UI 7 felhasználói felületet, amelynek alapját ugyebár az Android 15 szolgáltatja. Szó esett a Tizen OS operációs rendszerről is, további érdekességek mellett.

A GSMArena munkatársai készítettek egy összefoglalót a Samsung 2024-es fejlesztői konferenciájáról, illetve az azon elhangzott bejelentésekről. Bennünket kétségkívül leginkább a One UI 7 érdekelhet, amelynek bevezetése 2025 elejére halasztódik. Pedig voltak olyan szóbeszédek és értesülések, amelyek ezt szeptemberre datálták. Sebaj, jó munkához idő kell, inkább gyomláljanak ki belőle minden hibát, semmint egy félkész, problémás rendszer kerüljön a felhasználók kezébe.

Komoly és fontos frissítés lesz a One UI 7, amely többek között újradolgozott felhasználói felületet, az eddigieknél több testreszabási lehetőséget, illetve még mélyebb mesterséges intelligencia-integrációt fog biztosítani, amelynek funkciói jobban igazodnak majd az adott kontextushoz, legyen szó helyszínről, környezetről stb.

Bármit is hittél, a Tizen OS él és virul, és a mesterséges intelligencia hamarosan meg fog érkezni azokba az eszközökbe is, amelyeken ez a szoftveres környezet fut. A dél-koreai gyártó munkatársai gyorsabb működést és még inkább személyre szabott élményt ígérnek amellett, hogy a Tizen OS-t futtató készülékek gördülékenyebben fognak együttműködni a Galaxy ökoszisztémához tartozó termékekkel.

A mesterséges intelligencia utat fog találni a háztartási eszközökhöz is. Az AI Vision például beépül a hűtőszekrényekbe, és segíthet naprakész információkkal ellátni a tulajdonost azzal kapcsolatban, hogy mégis mi van a frigóban. A felhasználók receptjavaslatokat is kaphatnak, további hasznos tippek mellett.

A Samsung SmartThings ökoszisztéma is okosabbá válik a mesterséges intelligencia bevonásának köszönhetően. Példának okáért ott lesz a Home Insight funkció, amely valós idejű adatokat és mintákat elemez az okosotthon-eszközök menedzselésének optimalizálásához. A Samsung mesterséges intelligencia képességei bekerülnek a Bixby-be is, a jobb sorsra érdemes asszisztens fejlett hangvezérlési funkciókat kap.

Az MI eljut az intelligens képernyőkhöz, beleértve a televíziókat is. Ezek az eszközök a mesterséges intelligencia által ajánlanak majd tartalmat, képesek lesznek felskálázni a képminőséget, a generatív MI képességek révén pedig valós idejű testreszabást is biztosíthatnak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid