Jóval drágább lehet a Huawei Mate 70 széria gyártása, mint az iPhone 16 mobiloké

0

A legfrissebb értesülések szerint a Huawei drága alkatrészeket választ majd a Mate 70 széria tagjainak gyártásához, és ez a döntés megemeli majd a teljes gyártási költséget. A bennfentesek úgy tudják, hogy a Mate 70 zászlóshajók gyártása akár 30%-kal is többe kerülhet, mint az iPhone 16 mobiloké.

A Weibón tevékenykedő szivárogtatók nemrég azt írták, hogy a Huawei meglehetősen drága komponenseket alkalmaz majd a hamarosan debütáló zászlóshajók gyártásához. A kijelzőpanel, a kameramodul, az elsődleges lencse, a processzor és az energiahatékonysági chip mind jelentősen megnövelik majd a költségeket. A tippadók azt állítják, hogy a Mate 70 modellek gyártása 30%-kal fog többe kerülni, mint az új Apple iPhone 16 készülékeké.

Korábbi szóbeszédek azt állították, hogy a Huawei csúcskategóriás összetevőket fog alkalmazni a mobilok gyártásához. A vállalat állítólag továbbfejlesztett kijelzőtechnológiát, új OmniVision kameraszenzorokat, fejlettebb 3D-s arcfelismerést és rengeteg további alkatrészt tesztel. Így aztán egyáltalán nincs mit csodálkozni azon, hogy a Mate 70 széria tagjainak gyártási költsége megemelkedik az elődökhöz, illetve más konkurens készülékekhez képest.

De ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az újdonságok többe kerülnek majd. Sőt, az előzetes értesülések szerint a magasabb gyártási költségek ellenére a Mate 70 sorozat nem lesz drágább, mint az iPhone 16 modellek. Sőt, bizonyos kiszerelések akár ugyanannyiba kerülhetnek, mint az előző generációs telefonok. A pontos árakat egyelőre nem közölte egyetlen szivárogtató sem, ezeket már valószínűleg csak a következő hónapban fogják leleplezni.

Eredetileg úgy tudtuk, hogy a Huawei Mate 70 széria idén szeptemberben jelenik meg, de helyettük a háromfelé hajlítható Mate XT érkezett, és tagadhatatlanul elrabolta a show-t minden mostanában bemutatott mobiltól. A Mate 70 modellek a hardver- és szoftveroptimalizálás miatt késnek, a vállalat a HarmonyOS Next operációs rendszeren dolgozik, amelyet a készülékekre szánnak. A halasztás másik oka pedig a telefonok meghajtásáról gondoskodó Kirin chippek gyártása volt.

A Huawei fogyasztói üzletágának elnöke, Yu Chengdong azt nyilatkozta, hogy a Mate 70 széria az idei év negyedik negyedévében fog debütálni. Ha ezt a kijelentést vesszük alapul, a zászlóshajók egyáltalán nincsenek késésben, és a következő hónapban már be is futhatnak.

Forrás: Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid