Kiderült, melyik Samsung Galaxy S25 modellbe kerülhet MediaTek processzor

0

Sok ellentmondó információ volt már arról, hogy milyen hardver kerül a Galaxy S25 szériába, de most érkezett egy friss szivárgás, ami igyekszik rendbe rakni a dolgokat. Ahogy azt eddig is sejtettük, az Exynos 2500 nem lesz időben kész, de ez vajon azt is jelenti egyúttal, hogy Snapdragon lapka kerül az összes új csúcsmodellbe?

A friss hírek szerint a Samsung valóban tárgyalt és jelenleg tárgyal is a MediaTekkel a csúcskategóriás hardverekről, de most már nem januárban érkező Galaxy S25 trióról van szó, hanem a később megjelenő Galaxy S25 FE-ről. Tehát a nemrég debütált Galaxy S24 FE Exynos processzorát cserélné egy MediaTek megoldásra a gyártó a következő generációban.

A Galaxy S25, a Galaxy S25+ és a Galaxy S25 Ultra pedig Snapdragon processzorral jön, ezt már korábban is hallhattuk, és a mostani forrás is megerősítette. Nem lesz Exynos 2500-zal szerelt modell egyik piacon sem, legalábbis a jelenlegi állás szerint, aminek bizonyára sokan fognak örülni.

A MediaTek processzorról szóló pletykák sem voltak teljesen alaptalanok, valóban folytak tárgyalások a Galaxy S25 szériát illetően, ráadásul a nemrég megjelent Galaxy Tab S10 modellekben is a tajvani vállalat hardvere dolgozik, tehát nyitott erre a Samsung. Januárban viszont még nem történik meg az átállás telefonos téren, hanem csak később, a Galaxy S25 FE-nél van erre esély.

Azt még nem tudni pontosan, hogy melyik MediaTek lapka kerülhet a Galaxy S25 FE-be, talán már az új Dimensity 9400, ami teljesítmény tekintetében felveszi a versenyt az új Snapdragon csúcshardverrel is. Egy másik lehetőség a korábbi Dimensity 9300, ami a Galaxy Tab S10+ és Tab S10 Ultra modellekben van, ez is egy erős megoldás.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid