Az Oppo bemutatta a ColorOS 15-öt, ami az Android 15-tel együtt jut el a gyártó telefonjaira

0

Az Oppo Find X8 széria leleplezése előtt mutatta be a gyártó a ColorOS 15-öt, amely a saját, Android 15-ön alapuló felhasználói felülete. Friss dizájnelemek, rengeteg mesterséges intelligencia funkció és további újítások jellemzik a kínai gyártó interfészét.

Természetesen megújul a külalak, amely új ikonokkal, dinamikus fényeffektusokkal, természetesnek ható fény- és árnyékelemekkel kényezteti a felhasználók szemét. Az új Aurora és Tidal Engine rendszerszintű renderelést tesz lehetővé, amely biztosítja az alkalmazások animációinak párhuzamos futtatását, így gyors váltás esetén is reszponzív és akadásmentes átmeneteket élvezhetünk.

A felhasználói felületbe új mozgási effektusok kerülnek, sima animációkkal és rendszerszintű optimalizálással, mindezeknek köszönhetően 18 százalékkal javul az alkalmazások válaszideje, és 26 százalékkal gyorsul az alkalmazások telepítése. Az Oppo bevezet egy rendszerszintű, dinamikus gyorsítótár-elosztást is, amely képes valós időben kezelni az erőforrásokat, ezáltal biztosítva a gördülékeny működést. Az Oppo engedett a népakaratnak, és különválasztotta az értesítési sávot a vezérlőközponttól.

Mondanunk sem kell, hogy a mesterséges intelligencia központi szerepet kapott a ColorOS 15-ben. A vállalat XiaoBu nevű virtuális asszisztense bármilyen képernyőn megidézhető, és a felhasználók beszélgetéseket folytathatnak vele, kontextusfüggő kérdésekkel tarkítva a párbeszédeket. A rendszer részét képezi a bekarikázással keresés opció is, amely szintén működik bármilyen megjelenített alkalmazásban. Az Oppo továbbfejlesztett képfeldolgozást adott a rendszerhez, amely szintén MI-alapú.

Ennek segítségével a fényképekről egyetlen érintéssel eltávolíthatók a személyek és a tükröződések, illetve az elmosódás a portrékról. Mindezek mellett egy intelligens képjavító funkciót is beépítettek a szoftverbe. Az élő fotók a jövőben támogatni fogják az elektronikus képstabilizálást is az új szoftvernek köszönhetően. Számos MI-kiegészítéssel látták el a felületet más területeken is. Például a jegyzet alkalmazásban elérhető a formázás, illetve a tartalmi összefoglalás is. Dokumentumszkennelés is került a ColorOS 15-be, beágyazott összegzéssel, illetve fordítással kiegészítve.

A hangrögzítő alkalmazás képes összefoglalni a hallottakat, illetve szöveges tartalommá alakítani azokat, amennyiben ez a felhasználó óhaja.

A ColorOS 15 már ott lesz az Oppo Find X8 készülékeken és a OnePlus 13-on, amikor azok megjelennek Kínában. A régebbi modellek, mint a Find X7 készülékek, a Find N3, a Find N3 Flip és a OnePlus 12, novemberben kapják meg az új szoftvert.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid