Képeken a Samsung Galaxy A36

0

Nagyon úgy néz ki, hogy a Samsung egy kicsit megváltoztatja jól megszokott dizájnját a Galaxy A36, és valószínűleg a Galaxy A56 modellek esetében is. Az előbbi formatervét a Giznext és az OnLeaks jóvoltából most renderelt képeken vehetjük közelebbről szemügyre.

A dél-koreai gyártó visszanyúl egy már jól bevált recepthez: a hátlapon lévő három kameramodul mostantól egyetlen kameraszigetbe lesz foglalva, függőleges elrendezésben. Láttunk már ilyet a cégtől, például a Galaxy A30s-nél. Persze azért a Samsung megtart néhány meghatározó dizájnelemet a jelenlegi A-szériás modellek formatervéből, ilyen például a “Key Island” nevű kiemelkedés a bekapcsoló- és a hangerőszabályzó gombok számára.

A Samsung Galaxy A36 egy picit keskenyebb lesz, mint a Galaxy A35, 77,9 mm-es szélességével (az előző modell 78 mm volt, a “Key Island” kiemelkedéssel együtt pedig 78,4 mm). Az új modell cserébe egy picit magasabb: 162,6 mm, szemben a korábbi 161,7 mm-rel. Ez leginkább azért lesz, mert a Samsung megnöveli a Galaxy A36 képernyőjének méretét 6,60 hüvelykről 6,64 hüvelykre.

Jó hír, hogy a készülőfélben lévő okostelefon vékonyabb lesz, mint elődje: a 8,2 mm-es keresztmetszetet 7,4 mm-re fogják csökkenteni (a kameradudorral együtt persze a vastagság 9,6 mm-re nő). Hogy aztán ebbe a testbe mekkora akkumulátort szerelnek, azt egyelőre nem tudni.

A Samsung Galaxy A36-ot nemrég valaki letesztelte a gyártó munkatársai közül, a célra a Geekbench nevű alkalmazást használták. Az SM-A366B modellszámú okostelefon esetében nem egyértelmű, hogy melyik lapkakészlet felel majd a meghajtásáért, ez lehet akár a Snapdragon 6 Gen 3 vagy a 7s Gen 2 is. Ez egy nagyobb váltást jelentene, mivel az előző modellben Exynos 1380 teljesített szolgálatot.

Ami a megjelenítőt illeti, sík kialakítású panel kerül az okostelefon előlapjára, természetesen egy kivágással a felső részen, ide szerelik a szelfikamerát. Mint látható, a megjelenítő körüli keret enyhén aszimmetrikus, alul kicsit vastagabb a káva. A Galaxy A36 tulajdonképpen ugyanúgy néz ki majd szemből, mint az elődje. Az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe integrálják, vagyis ilyen szempontból nem lesz változtatás.

A Samsung Galaxy A56 is kiszivárgott a közelmúltban. A középkategóriás modell meghajtásáról Exynos 1580 lapkakészlet fog gondoskodni, a grafikus vezérlést pedig egy AMD RDNA egység végzi majd.

Jó eséllyel még hosszú hónapok múlva mutathatják be a készülékeket. Emlékeztetőül: a Galaxy A35 és A55 modellek március közepén jelentek meg.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid