Hivatalos a Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition

0

Hosszas pletykálkodás után végre hivatalosan is bejelentették a Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition-t. Az okostelefon több ponton is javítja az eredeti Galaxy Z Fold 6 gyermekbetegségeit, többek között karcsúbb kialakítással, 200 megapixeles elsődleges kamerával, méretesebb kijelzőkkel. A könnyebb és vékonyabb kivitel érdekében azonban kénytelenek voltak meghozni egy jelentős kompromisszumot.

A készülék mindkét képernyője nagyobb az alapmodelléhez képest. Kívülre egy 6,5 hüvelykes LTPO AMOLED 2X panelt szerelnek, amely a Galaxy Z Fold 6 6,3 colos kijelzőjét váltja frissített 21:9 képaránnyal, ami sokkal közelebb áll egy hagyományos okostelefon kijelzőjének kialakításához.

A hajlítható panel pedig 8 colos, 10:9 képaránnyal. Mindkét megjelenítő esetében adott a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia. A külső panelt Gorilla Glass Victus 2 oltalmazza a fizikai behatásokkal szemben. A korábbi szóbeszédekben szereplő Ultra Flexible Glass vagy UFG, úgy látszik, nem jutott el a készülékre. Ha így történt volna, akkor a Samsung valószínűleg tett volna róla említést.

A Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition vékonyabb, mint az eredeti kiadás: kinyitott állapotában mindössze 4,9 mm-es, és összecsukva sem vastagabb 10,6 mm-nél. A súly immáron 236 gramm, vagyis 3 grammal kevesebb, mint a Galaxy Z Fold 6 esetében. A karcsúbb és könnyebb kialakítás érdekében áldozatokat kellett hozni: név szerint az új modell nem támogatja az S Pennel történő bevitelt.

Kamerák tekintetében viszont figyelemre méltó fejlesztésnek lehetünk szemtanúi, ugyanis az elsődleges kamera immáron egy 200 megapixeles modul optikai képstabilizátorral, ami jelentős javulás az eredeti 50 megapixeles képrögzítő egységhez képest. Ehhez társul még egy 12 megapixeles, ultraszéles látószögű modul, ezúttal autofókusszal, ami szintén haladás. A 10 megapixeles, 3x optikai zoomra képes telefotó egység azonban változatlan, akárcsak a kettős szelfikamera: 10 megapixeles kerül a külső megjelenítőre, és egy 4 megapixeles szenzor a hajlítható panel felülete alá.

A készülék meghajtásáról Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy lapkakészlet gondoskodik, amely mellé 16 GB RAM és 512 GB háttértár kerül az összeszerelés során, és jelenlegi tudásunk szerint nincs is más konfiguráció az új mobilból. A Wi-Fi 7 szabvány támogatása pedig javítja a mobil csatlakoztathatóságát, a Galaxy Z Fold 6 esetében ez még nem volt elérhető.

A készülék már a legelső bekapcsolást követően Android 14 operációs rendszerrel fogadja új tulajdonosát, aki a One UI 6.1.1 felület előnyeit is kiélvezheti, köztük a Galaxy AI szolgáltatáscsomagot. A dél-koreai gyártó 7 év szoftveres támogatást ígér az okostelefon mellé. Az energiaellátást továbbra is egy 4400 mAh kapacitású telep biztosítja, amely legfeljebb 25 wattal tölthető kábellel, és 15 wattal indukciós megoldások révén.

A Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition csupán egyetlen kivitelben kapható, ami a Black Shadow fantázianévre hallgat. Az okostelefont helyi pénzből átszámítva nagyjából 750 ezer forintért lehet megvásárolni, de ez a lehetőség valószínűleg megmarad a dél-koreai vásárlóközönség számára. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyes szóbeszédek szerint még Kínában is forgalomba kerülhet a mobil, ahol talán Galaxy W25 néven kerül majd a polcokra. Az ázsiai piacokon kívül viszont esélyesen el lehet felejteni a beszerzését.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid