A Samsung elkaszálta az olcsóbb Galaxy Z Fold mobilt

0

A minap mutatták be a Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Editiont, ami méretesebb képernyőkkel, vékonyabb kialakítással és 200 megapixeles kamerával vonta magára a figyelmet. Igaz, csak a dél-koreai piacon lesz kapható, de ott sem számítanak fel kevesebbet érte nagyjából 740 ezer forintnál. Ez egy igencsak borsos összeg, reményt pedig csak azok a pletykák jelentettek, amelyek egy megfizethetőbb hajlítható okostelefonról szóltak. Mint kiderült, ez a készülék nem fog megjelenni.

Nem kizárt, hogy azok az előzetes értesülések, amelyek egy megfizethetőbb, könyv kialakítású hajlítható mobilról szóltak, egy ponton megállták a helyüket, vagyis a Samsung valóban elgondolkod(hat)ott egy ilyen mobil piacra dobásán, de a legfrissebb információk szerint ez az ötlet kukázva lett. A SamMobile-nak volt szerencséje szóba elegyedni a gyártó egyik tisztviselőjével, aki elárulta, hogy a cégnek nem áll szándékában olcsóbb Galaxy Z Fold eszközt piacra dobni.

Korábban arról lehetett hallani, hogy bár a készülék ott van a gyártó tarsolyában, annak bevezetését jövőre halasztják. Nos, a Samsung munkatársa a maradék reményünket is szétfoszlatta nyilatkozatával. Állítólag egy előzetes tesztszériát le is gyártottak a megjelenése esetén valószínűleg Z Fold 6 FE névre hallgató készülékből, de a végeredménnyel nem voltak elégedettek a gyártó munkatársai.

A prototípusok nem bizonyultak jelentősen vékonyabbnak vagy könnyebbnek a kínai gyártók hasonló készülékeihez képest, ráadásul ezek kijelzőiből is hiányzott az S Pen bevitelhez szükséges extra digitalizáló réteg. Ezek a tényezők, valamint a piaci bizonytalanságok végül arra késztették a Samsung fejeseit, hogy elvessék a Galaxy Z Fold 6 olcsó változatának bevezetését.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid