Megszavazták: szülői engedély kell majd a Facebook használatához

0

Múlt héten beszámoltunk arról, hogy egy EU-s jogszabálytervezet szerint a 16 éven aluliak csak szülői engedéllyel használhatnának olyan webes szolgáltatásokat, mint például a Facebook, a Twitter vagy az Instagram. Hiába lobbiztak sokan a döntés ellen, most mégis megszavazták azt.

Az EU célja az új jogszabállyal, hogy javítson az állampolgárok személyes adatainak védelmén, különös tekintetten a kiskorúakra. A rendelet szülői beleegyezéshez köti a közösségi oldalak, szolgáltatások használatát egy bizonyos kor alatt. Az EU ajánlása szerint a korhatárnak 13 és 16 év között kell lennie, ennek eldöntése a tagállamok feladata. Külön kiemelték még azt, hogy az egyes országok akár ennél szigorúbb feltételeket is szabhatnak.

teenager-technology

Az EU-s adatvédelmi irányelveket megszegő vállalatokat akár az éves forgalmuk 4%-áig terjedő bírsággal sújthatják, ami a nagyobb multiknál a több milliárd eurót is elérheti. Az új jogszabály 2016 elején lép életbe, és a tagállamoknak két évük lesz rá, hogy azt beillesszék a nemzeti jogrendbe.

borítókép: Will Arthur

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid