Habitica – A való élet szerepjátéka

1

A HabitRPG rendkívül szellemes kreálmánya egyaránt egy élvezetes RPG, valamint egy app, ami segít jobban vezetni az életed. Gamereknek kötelező!

A Habitica lényege, hogy van egy saját karakterünk, aki annak fejében fejlődik, hogy mi milyen sikeresen végezzük el a különböző, magunknak megszabott feladatainkat. Karakterünk egy RPG-hez illően rendelkezik életerővel, tapasztalattal, illetve manával. Ezek értéke az alapján változik, hogy a saját életünkben hogyan muzsikálunk.

Habitica 1

Először is megadhatunk különböző jó vagy rossz szokásokat a Habiticának, amelyek űzéséért beállíthatjuk, hogy a program büntessen vagy épp megjutalmazzon minket. Ismét hajnal két órákkor feküdtél le, mert túl sok macskás videót néztél Youtube-on? -2.1 HP. Vagy épp ellenkezőleg, Facebookozás helyett valami hasznosabb dologgal töltötted a szabadidőd? +20 XP. Ezen kívül különböző napi teendőket és feladatokat is beállíthatunk magunknak, amelyeket teljesítéséért vagy elmulasztásáért ismét jutalomban vagy büntetésben fogunk részesülni.

Ha ügyesek vagyunk, akkor a játékban szintet is léphetünk. Ezzel karakterünk életereje visszatöltődik, hosszú távon pedig további lehetőségek nyílnak meg. A karakterünk kinézetén is változtathatunk, a különböző ruhák, illetve eszközök a fejlődés során szerzett pénzből könnyen megvásárolhatóak. A Habitica tehát nem kényszerít valódi pénz elköltésére, azonban a fejlesztőket néhány Gem megvásárlásával bármikor támogathatjuk.

Habitica 2

Az app kipróbálását bátran ajánlom mindenkinek, hiszen teljesen ingyenes. Gamereknek pedig egy kitűnő mód arra, hogy a valódi életben is motiváltabbá váljanak, hiszen ezáltal a játékban is megtérülnek erőfeszítéseik. A Habitica egyébként még béta állapotban van, tehát ha most még nem találjuk elég funkciógazdagnak, akkor érdemes rá visszanézni néhány hét múlva.

Play Áruház

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid