10 magos Zopo csúcsmobil jön

0

A világ első (és egyetlen) 10 magos mobilprocesszor, a Helio X20 már jó ideje hivatalos, de máig sem érkezett ezzel szerelt okostelefon. Ez azonban hamarosan megváltozhat, mégpedig egy távol-keleti gyártó jóvoltából.

Maga a Zopo kereste fel a GizChina szerkesztőségét, és elárulták nekik, hogy már javában készül az első 10 magos mobiljuk, ami jövő év elején fog megérkezni. Az is kiderült, hogy a gyártó nagyon komoly figyelmet fordít a készülék dizájnjára. Az alábbi képen a készülék elvetett prototípusai láthatók.

zopo-10-magos

A fotó alapján mindenképpen prémium anyaghasználatra számíthatunk, de azt sajnos még nem tudni, hogy milyen lesz a végleges modell kinézete.

A Zopo egyébként egy viszonylag ismert kínai márka, de idén nem igazán tudtak semmivel kitűnni. Ha azonban jövőre ők dobják piacra az első 10 magos mobilt, akkor minden bizonnyal egy sikeres év elé néznek.

A Helio X20-ról azt érdemes tudni, hogy a 10 magja 3 klaszterre oszlik. Az energiatakarékos működést 4 darab 1.4 GHz-es Cortex-A53-as mag biztosítja, és ugyanebből kapunk szintén 4 darab 2 GHz-es darabot, amik valamivel gyorsabbak. Ha pedig igazán komoly teljesítményre van szükség, akkor bekapcsolódik a két bivalyerős, 2.5 GHz-es Cortex-A72-es egység. A grafikai teljesítmény miatt szintén nem érdemes aggódni, hiszen egy Mali-T880MP4 GPU található a Mediatek lapkájában.

Gizchina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid