Bemutatták a Xiaomi Redmi 4 modelleket

0

Sok hónapnyi pletykálgatás, kiszivárogtatás után végre bemutatásra került a Xiaomi Redmi 4. Mi több, nem csupán egyet, hanem kapásból három modellt is a nagyérdemű elé tártak, amelyek mind a középkategóriás készülék variánsai.

A változatok közül kezdjük a Xiaomi Redmi 4A-val, ami a legolcsóbb modell, de jövendőbeli tulajdonosának nem kell lemondania a teljes fémházról, még akkor sem, ha kicsit másmilyen a külalakja. Mint minden okostelefon esetében, itt is a kijelző az egyik legfontosabb főszereplő – hiszen mégiscsak ezt nézzük a legtöbbet. Jelen esetben egy 5 colos, 720p felbontású megjelenítőről tudunk beszélni, amely IPS technológiát használ. A számítási feladatokat egy Qualcomm Snapdragon 425 lapkakészlet végzi, vagyis jobban mondva a részét képező négymagos processzor, amelynek Cortex-A53 magjait 1.4 GHz-re skálázták az ázsiai szakemberek.

redmi-4a

A chipset mellé 2 GB RAM és egy 16 GB-os adattároló került. Az elsődleges kamera felbontása 13 megapixel, a frontoldalon pedig egy 5 megapixeles apparátus várja a felhasználókat. Ezen kiszerelés nem kapott ujjlenyomat-olvasót, viszont dual SIM-es, ám a slot hibrid, szóval vagy plusz tárhely, vagy még egy SIM kártya. A futtatott rendszer Android Marshmallow MIUI 8 felülettel, amit addig használhatunk, míg a 3120 milliamperórás telepben van kakaó. A Xiaomi Redmi 4A arany és rózsaarany színekben lesz kapható november 11-től, alig 74 dolláros áron, ami átszámolva 20 ezer forintnak felel meg.

redmi-4a-2

Xiaomi Redmi 4A

Lássuk a standard modellt! A Xiaomi Redmi 4 esetében a hangsúly hátul a kamerán és az ujjlenyomat-olvasón, míg elől a megjelenítőt oltalmazó 2.5D-s üvegen van. A képernyő itt is 5 colos, és szintén HD felbontású, ami még többnyire elegendő a mindennapi használat során. A belső erőt egy Qualcomm Snapdragon 430 szolgáltatja, amelyet kiegészít 2 GB RAM, valamint egy 16 GB-os flash háttértár. Az elsődleges kamera 13 megapixeles, de egy másik szenzort kapunk fázisdetekciós autófókusszal és duál LED villanóval megspékelve, az előlapi érzékelő pedig 5 megapixeles.

redmi-4

A hátlapon egy állandóan aktív ujjlenyomat-olvasó található, pontosan a fényképező apparátus alatt. Ez a telefon is duál SIM-es, és az aljzat most is hibrid, azaz választanunk kell a második SIM és a bővítés között. A Marshmallow rendszert MIUI 8 interfész díszíti, a telep pedig 4100 milliamperórás, ami már masszív üzemidővel kecsegtet. A mobil november 7-től lesz kapható arany, ezüst, avagy sötétszürke árnyalatokban, mindössze 104 dollárnak megfelelő helyi valutáért cserébe (kb. 28.500 Ft).

redmi-4-2

Végül, de semmiképpen sem utolsósorban jöjjön a Redmi 4 Prime, ami a legkomolyabb ajánlat az összes közül. Kezdésnek már az sem rossz dolog, hogy megduplázták a tárhelyet, így 32 GB-ot kapunk, de örömteli tény a 3 GB RAM megléte is. A képernyő képátlója megmaradt 5 colosnak, de a Full HD felbontásnak köszönhetően jóval élesebb tartalmakat produkál, mint társai. A chipset is erősebb: egy Qualcomm Snapdragon 625 pörgeti a dolgokat nyolcmagos, 2.0 GHz-re skálázott processzorral és Adreno 506 grafikus gyorsítóval.

xiaomi-redmi-4

Minden egyéb megegyezik a Redmi 4-gyel. A készülék 133 dollárnak megfelelő jüanért lesz kapható Kínában, az előrendelés már aktív, és hétfőtől a kiszállítás is megkezdődik.

Összességében tehát elmondható, hogy túlzottan nagy változások nem történtek a Radmi 3 modellekhez képest, és sajnos B20-as LTE támogatásról sem esett szó egyik készülék esetében sem. A nagyon kedvező árak viszont maradtak, tehát valamelyest azért örülhetünk az újdonságoknak.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid