Ilyen lehet a tripla kamerás Sony Xperia XZ4

0

A Sony eddig nem arról volt híres, hogy annyira követné a többkamerás trendeket, de hamarosan ez gyökeresen megváltozhat. Az @OnLeaks és a MySmartPrice csapata most olyan rendereket tett közzé, amin a Sony Xperia XZ4 látható három kamerával a hátoldalon, és egy hatalmas megjelenítővel az előlapon.

Nem lehet pontosan tudni, milyen lesz az a bizonyos tripla kamerás hátlapi konstrukció, de az biztos, hogy a japánok először szerelnek ilyesmit okostelefonba, már amennyiben nem tévednek a forrásaink. Egyébként eddig egyedül a Xperia XZ2 Premium rendelkezik duál hátlapi kamerával a Sony mobiljai közül, és ez egy 19 megapixeles elsődleges, illetve egy 12 megapixeles monokróm szenzort állított csatasorba.

Duál kamerát ezen kívül csak egyetlen Sony mobilon találni, az pedig az Xperia XA2 Ultra, de ennél az előlapon van a két érzékelő. Az itt látható renderek alapján az XZ4 egyetlen frontoldali kamerával fog rendelkezni, mégpedig a kijelző felett.

A megjelenítő várhatóan 6.5 colos képátlóval bír majd, ami komoly növekedés az előd 6 hüvelykes képernyőjéhez képest. Ugyanakkor az érkező készülék semmivel nem lesz szélesebb, mint az előző generáció, helyette úgy tűnik, hogy sokkal magasabb képaránnyal fog bírni, ami 19.5:9 lehet az itt látottak alapján.

És úgy látszik, a notch utálóknak érdemes lesz elgondolkodni egy Sony mobilok vásárlásán, mert sehol nem látni a szenzorsziget intézményét, szemlátomást a japánok nem hajlandóak adoptálni ezt a megosztó formatervi koncepciót.

Ami még érdekes, hogy nem találjuk a hátlapi ujjlenyomat-olvasót, így valószínűleg ez ismét a bekapcsoló gombban foglal majd helyet.

A klasszikus dizájntól való eltérés még a készülék aljára kerülő hangszóróban is nyomon követhető, hiszen eddig a legtöbbször a megjelenítő alatti kereten volt a helye. Nyilván ezzel a megoldással vékonyabb lesz a kijelző körüli káva, aminek persze nem biztos, hogy mindenki örülni fog.

Sajnos a 3.5 mm-es jack aljzat sem tér vissza, csupán egyetlen USB-C portot látni a mobilon. A készülék várhatóan a februári MWC expón debütál 2019-ben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid