Bekapcsolható a sötét mód a Chrome böngészőben Androidon!

0

Egyre több alkalmazás kapja meg a sötét módot, ami nem csak szemkímélő, de a kijelző fogyasztását is jelentősen csökkenti AMOLED panelek esetében. Most a Chrome került sorra, ám egyelőre kell egy kis trükközés a funkció aktiválásához.

A Chrome böngésző legutóbbi, 74.0.3729.112-es verziószámú kiadásába került bele a Dark mode, ám alapértelmezetten nem érhető el a funkció, a Google egyelőre elrejtette, mert még valószínűleg folyik a tesztelése. Ha engedélyezni szeretnéd, akkor másold be a következő szöveget a böngésző címsorába, majd nyisd meg: chrome://flags/#enable-android-night-mode

Itt az “Android Chrome UI dark mode”-ot kell engedélyezni (Enabled-re állítod), majd az app újraindítása után már meg fog jelenni a beállítások között a sötét mód (Dark mode), vagyis bármikor be és ki tudod kapcsolni ezután. Fontos, hogy a legújabb Chrome verzió legyen telepítve, csak ezzel működik. (Ha megvolt az engedélyezés, de nem jelenik meg az új menüpont, akkor várj pár percet, és indítsd újra többször is a Chrome-ot!)

A weboldalakon egyelőre nem változtat a sötét mód, csak magára a böngésző felületére, menürendszerére van hatással a beállítás.

Egy másik hasznos újítás, amit szintén az új verzió hozott, hogy végre bekerült a gyorsmenübe a fordítási lehetőség, ami jól jöhet az idegen nyelvű oldalaknál.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid