Hamarosan jöhet a Xiaomi Mi A3, és nem akármilyen hardverrel!

0

A Xiaomi Android One rendszert futtató szériája körül mostanában elég nagy volt a csend, ám egy friss Twitter-poszt alapján már nem kell olyan sokat várnunk a harmadik generációra.

A legfrissebb hírek szerint sikeres találkozó zajlott le Manu Kumar Jain, a Xiaomi indiai részlegének vezetője, és a Qualcomm elnöke között, melyet előbbi egy tweetben erősített meg. Az bejegyzésben egy új mobilt is megemlít, ami hamarosan bemutatásra kerülhet Indiában, és ez sokak szerint a Xiaomi Mi A3 lesz. Emellett azt is megemlíti, hogy a készülék a legújabb Snapdragon 700-as chipek (730 vagy 730G) valamelyikét kapja majd. Ezek mindössze pár hete kerültek bemutatásra.

Az új lapkák már 8 nm-es technológiával készültek, amely energiatakarékosabb működést és nagyobb teljesítményt tesz lehetővé. Nagy valószínűséggel egyébként a Snapdragon 730 lesz a befutó, de amúgy sincs nagy különbség a két megoldás között (a játékokra kihegyezett G-s verzió kicsit magasabb órajelű, de a sima 730 is kifejezetten erős).

A Xiaomi Mi A3-mal kapcsolatban eddig sajnos leginkább csak pletykák keringenek, amelyek tripla kameráról (48 + 13 + 8 MP), 4.000 mAh-s akkumulátorról, és a fentebb említett Qualcom SoC-ról szólnak. Ezeken kívül sugdolóznak még AMOLED kijelzőről és egy kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóról is, ám ezekre egyelőre kisebb esélyt látunk, mivel ez a széria inkább a középkategóriát célozta meg eddig.

Sajnos a megjelenésről és az elérhetőségéről még nincs konkrétum, de elsőként valószínűleg Indiában lesz kapható a készülék.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid