10 colos tabletté nyitható szét a TCL hajlítható mobilja

0

Egyelőre nem nevezhető túl nagy sikertörténetnek a hajlítható kijelzős mobilok koncepciója, de nagy valószínűséggel ez a jövő, ezért számos gyártó dolgozik a saját megoldásán. A TCL most egy igen érdekes prototípust mutatott be, ami egy kicsit más megközelítést alkalmaz, mint mondjuk a Samsung vagy a Huawei.

A TLC neve nem annyira ismert nálunk, pedig ott vannak a nagyobb telefongyártók között, csak éppen más márkaneveken kell keresni a termékeiket. Övék többek között az Alcatel, de a BlackBerry és a Palm is hozzájuk tartozik már.

Úgy látszik, hogy a TCL is igen komoly erőforrásokat fordít az innovációra, és nemrég leleplezték egy új, hajlítható készülék prototípusát, ami összehajtva okostelefonként használható, szétnyitva pedig egy egész méretes, 10 colos táblagépet kapunk.

A készülékről egyelőre igen keveset tudni, sőt, a kijelző még nem is működött ezen a verzión, szóval nem érdemes egyhamar várni az érkezését, de mindenképpen egy érdekes elgondolásról van szó. A Galaxy Fold és a Huawei Mate X kijelzője jóval kisebb (7,3, illetve 8 col), a TCL készüléke tehát egy teljesen másik termékkategória lehet. A két hajlítás miatt az eszköz meglehetősen vastag összehajtva, viszont táblagépként jó szolgálatot tehet, és a hagyományos tableteknél jóval kisebb helyen elfér.

Annyi azért kiderült az újdonságról,. hogy összesen 4 kamera lesz rajta, három hátul, egy pedig elöl, és a töltésre természetesen USB-C port szolgál majd. 3.5 mm-es jack csatlakozóra viszont ne számítson senki.

Neked hogy tetszik a TCL fejlesztése?

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid