A hét appja: CM Browser

4

A Clean Master alkotóinak új fejlesztése, a CM Browser felküzdötte magát a Play Store Top 20 alkalmazása közé. Ha már ilyen eredményt elért, megérdemli, hogy kipróbáljuk és beszámoljunk róla. Vajon megfelel a készítők ígéreteinek, miszerint biztonságos, gyors, és kevés helyet foglal? Új szerkesztőnk, Patrik tesztjéből mindez kiderül.

Design

Screenshot_2014-07-28-16-33-42

A CM Browser a legszebb androidos böngésző, amit valaha használtam. Letisztult kinézettel és szemkápráztató animációkkal nyeri el a 10 pontot ebben a kategóriában.

Méret

A CM Browser mindössze 7.05 MB-nyi helyet foglal. Összehasonlításképpen, a Samsung beépített böngészője 23.15 MB-ot, míg a Chrome 80.86 MB-ot igényel. Ennek ellenére a Samsung böngészőjénél sokkal többet tud, a Chrome-nál pedig sokkal szebb. Itt is megérdemli a 10 pontot.

Funkciók

Screenshot_2014-07-28-16-32-47

A Cheetah Mobile ígéretei szerint a CM Browser letöltésével egy biztonságos böngészőt kapunk. Ez beteljesülni látszik, ugyanis kapunk csalás megelőzést és letöltés védelmet, illetve do-not-track funkció is található benne. A könyvjelzőinket importálhatjuk másik böngészőből, nyomon követhetjük a letöltéseinket, megváltoztathatjuk az alapméretezett letöltési helyet, és még sok, általában csak asztali böngészőkben megtalálható funkciót kapunk. Ilyen például az előzmények törlése kilépéskor, vagy az utolsó munkamenet folytatása, mikor újra megnyitjuk az appot. Van beépített fordító is, megváltoztathatjuk a keresőmotort (alapból a Google van megadva), a betűméretet is variálhatjuk, letilthatjuk a képek betöltését, ami például egy 50 MB-os mobilnet csomagnál nagyon hasznos lehet.

A kedvenc funkcióm azonban még csak most következik: a beépített videó lejátszó. Ha flash videókat nézünk, az oldal lejátszóját a legtöbb esetben lecseréli a sajátjára, aminek van egy olyan funkciója, hogy ha a képernyő bal szélén húzzuk végig az ujjunkat, akkor a fényerőt, ha a jobb szélén, akkor pedig a hangerőt állíthatjuk, ami számomra nagyon hasznosnak bizonyult, rengetegszer használtam.

Screenshot_2014-07-28-16-35-37

Nem mellesleg a CM Browser tényleg nagyon gyors, wifivel és 3G-vel is seperc alatt betölti a weboldalakat. Az egyetlen dolog, amit Chrome felhasználóként hiányolok benne, az a szinkronizálás az asztali böngészővel. Hozzászoktam, hogyha megnyitok egy weboldalt a telefonomon, és azt a számítógépemen is meg szeretném nyitni, akkor egyszerűen megtehetem, két-három kattintással. Ezen kívül ha tudom, hogy voltam egy weboldalon, és később elő akarom keresni, akkor nem számít, hogy telefonról vagy PC-ről látogattam meg az oldalt, mindenképp megtalálom az előzményeim között. Ez számomra egy fontos funkció, és persze a Chrome-nak könnyű dolga van, mert az asztali és az android verzióját is a Google fejleszti , de mégis hiányolom, ezért ebben a kategóriában 10-ből „csak” 9 pontot kap, ami még mindig nagyon szép eredmény.

Végszó

A CM Browser tényleg biztonságos, gyors, és méretét tekintve kicsi. Ezen kívül nagyon szép, a felhasználói felületen minden egyértelmű. Tengernyi funkciót és csodás külsőt kapunk 7 megabájtba csomagolva, ami szerintem nem kis teljesítmény.

Screenshot_2014-07-28-16-32-25

Az eheti alkalmazásteszt alanya, a CM Browser, az elérhető 30 pontból 29-et kapott tőlem, amiért jár neki egy nagy taps. A kipróbálása nagyon ajánlott, akkor is, ha meg vagyunk elégedve a jelenlegi böngészőnkkel. Ha később ki is töröljük, a CM Browser egy felejthetetlen élményt nyújt a neten.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Patrik
NapiDroid