A hét appja: Duolingo

0

Már hosszú ideje képviselteti magát a Duolingo a Play Store-ban, mint nyelvtanulásra használható alkalmazás. Nemrég újra letöltöttem, és azt tapasztaltam, hogy sokat fejlődött mióta utoljára használtam. Nézzük, hogy mit is tud.

Design

Screenshot_2014-08-19-08-55-51

A Duolingo a 2014-es sztenderdnek megfelelően szép, és letisztult. Nagy, színes ikonok jelzik a témaköröket, szépen el vannak választva a nagyobb egységek egymástól. Az oldalak közötti lapozáskor megkapjuk a már megszokott csúszás effektet, de semmi különlegesség nincs, ami miatt hátra szaltót dobnék, így marad a 9 pont ezen a téren.

Méret

Az app 8.59 MB-ot foglal, ami a szép design mellett teljesen fair. Egyedül a Quizlet jutott eszembe összehasonlításhoz, ami egy egészen más kategóriájú alkalmazás, annyi a közös bennük, hogy mindkettőt nyelvtanulásra használhatjuk. A Quizlet 5.34 MB-ot foglal, de szerintem közel sem olyan szép, mint a Duolingo, így tehát a hét appja itt is 9 pontot kap.

Funkciók

Screenshot_2014-08-19-08-52-00

A Duolingo spanyol, francia, német, portugál, olasz, és angol nyelvek tanulására használható. Az angolul beszélők az összeset tanulhatják, de például magyarul csak angolt tanulhatunk.

Minden nyelvnél kategóriákra van osztva a tanulás, először megtanulhatjuk az alapokat, majd kifejezéseket, ételeket, állatokat, stb. Ahogy haladunk előre a tanulással, úgy megjelennek a mondatok is, és az egyre összetettebb, nehezebb feladványok. Általában annyi a feladat, hogy le kell fordítanunk egy mondatot, vagy elmond egy mondatot, amit nekünk el kell ismételnünk a célnyelven.

Screenshot_2014-08-19-08-55-29

Az app próbál játékosan tanítani, ugyanis minden leckénél van 3 vagy 4 életünk, és ha hibázunk, egyet elvesz, ha pedig az összes elfogy, megbukunk, és újra kell kezdeni a leckét. Ha sikeresen végigmegyünk a leckén, tapasztalat pontokat kapunk, és így szintet léphetünk. A főoldalunkon jelzi egy ábra minden lecke alatt, hogy mennyire vagyunk jók belőle, így tudhatjuk, hogy mit érdemes gyakorolni. Még egy kis boltocskát is kapunk, ahol vehetünk plusz életet, ruhákat, vagy bónusz skilleket, amik segítségével még többet tanulhatunk. Hozzáteszem, a Duolingo tényleg ingyenes, tehát az alkalmazás által használt pénzt nem lehet igazi pénzzel megvenni, és reklámok sincsenek sehol.

Screenshot_2014-08-19-08-55-58

Egész jónak találom a Duolingo módszereit, azonban vannak bakik. Néhány dologban nem olyan okos, és ahogy az alábbi képen is láthatjátok, nem minden jó választ fogad el.

Screenshot_2014-08-19-09-22-33

Ennek ellenére a Duolingo nagyon hasznos kis alkalmazás, de jó lenne, ha minden nyelv elérhető lenne magyarul is, hiszen nem mindenkinek elég jó az angolja ahhoz, hogy egy másik nyelvet tanuljon vele. Egyébként ez nem csak a magyarokra vonatkozik, angolul öt nyelvet, spanyolul négyet lehet tanulni, a többiek leginkább csak egyet, vagy jobb esetben kettőt kapnak.

Screenshot_2014-08-19-09-19-09

Ezt a hiányosságot figyelembe véve, a magyar emberek 80%-ára gondolva, a Duolingo ebben a kategóriában most csak 8 pontot kap.

Végszó

Screenshot_2014-08-19-08-53-43

A Duolingo nagyon hasznos lehet, ha meg szeretnéd tanulni az angol alapjait, vagy ha már jól megy az angol, és más nyelvet szeretnél tanulni. Eléggé népszerű alkalmazással van dolgunk, így valószínű, hogy a jövőben még több nyelvet fog támogatni, és mi is többet tanulhatunk majd. A Duolingo az összesen elérhető 30 pontból 26 pontot szedett össze. Aki szeretne nyelvet tanulni, mindenképpen próbálja ki, sokat segíthet ez a kis app.

Ha tetszett a cikk, akkor nyomj egy lájkot!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Patrik
NapiDroid