A hét appja: Timetable

0

Ezen a héten, az iskolakezdés alkalmából egy órarend appot fogunk bemutatni. A neve egyszerű: Timetable, vagyis Órarend, de igazából sokkal több rejlik mögötte.

Design

Screenshot_2014-09-02-19-04-29

Az alkalmazás ikonja nekem nem igazán tetszik, ez mindenképp egy mínusz pont. Maga a felület viszont szép, letisztult. Semmi különlegességet nem kapunk, így ezt nem is ragoznám tovább. 8 pont.

Méret

Az app 3,23 MB-ot foglal, ami nem sok, de azért nem is tökéletes, hiszen ez „csak” egy órarend alkalmazás. Az elérhető 10-ből a Timetable itt 9 pontot kap.

Funkciók

Screenshot_2014-09-02-19-05-15

Elérkeztünk ahhoz a bekezdéshez, ahol a Timetable tarolni fog.

Az alap funkciója ennek az appnak, hogy beírhassuk az órarendünket, mi, mikor, hol, kivel. Igen ám, de a Timetable ennél sokkal többet tud. Beállíthatjuk a szünetek idejét, hogy mindig pontosan tudja az alkalmazás, mikor kezdődik az óránk, és azt is kérhetjük, hogy az órák előtt x perccel küldjön egy értesítést. Az egyik kedvenc funkcióm ebben az appban pedig, hogy automatikusan lenémítja a telefont órák alatt, majd szünetben visszahangosítja. Természetesen kapunk szinkronizálást is, így csak egy eszközön kell bevinnünk adatainkat, és azokat szinkronizálja az összes többivel.

Screenshot_2014-09-02-19-04-10

Miután beállítottunk mindent, készen állunk, hogy élesben leteszteljük a suliban. Ekkor azonban a Timetable még több kényelmi funkciót kínál. Ha házi feladatot kapunk, azt is beírhatjuk. Az app ilyenkor automatikusan listázza az adott tantárgyból a következő néhány tanórát, és kiválaszthatjuk, hogy melyik órára esedékes a feladat. Hasonlóan adhatunk meg vizsga (dolgozat) időpontokat is. Ezt követően a Dashboard-unkon, mikor belépünk az appba, látjuk a következő órát (ha már nincs több óránk, akkor a következő nap óráit), és van egy „Nem megyek” gomb is (értelemszerűen akkor nem kapunk a következő napon értesítéseket az órákról, és nem némítgatja a telefont). Ezen kívül még a feladatainkat is megjeleníti, amiket el kell végeznünk. És végül, de nem utolsó sorban, kapunk néhány widgetet is (akár lock screen widgetet is beállíthatunk, ha a telefonunk támogatja).

Magától értetődik, hogy a Timetable ebben a kategóriában 10 pontot kap.

Végszó

Nem is tudom, hogy tudtam eddig a Timetable nélkül élni, de az biztos, hogy minden tanulónak ajánlott, megkönnyíti óráink és feladataink nyomon követését, és elkerülhetjük azt a kínos helyzetet, hogy órák alatt megszólal a telefonunk, mert elfelejtettük lehalkítani.

Gabriel Ittner alkalmazása, a Timetable az elérhető 30-ból 27 pontot ért el. Egy próbát mindenképp megér.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Patrik
NapiDroid