A Huawei Ascend P7 (is) csal a tesztekben!

0

Korábban már néhány Samsung, LG, HTC és ASUS mobilról is bebizonyosodott, hogy érzékelik, ha valamelyik nevesebb tesztprogram fut rajtuk, és ilyenkor mesterségesen feltornázzák a hardver teljesítményét. Most a Huawei Ascend P7-ről derült ki hasonló.

Az AnandTech munkatársai több tesztet is lefuttattak a P7-en, majd a programok átnevezése után, újra elindították őket. A különbség igen jelentős: a GFXBench T-Rex-ben szerzett pont 12.3-ról 10.6-ra csökkent, a 3DMark Ice Storm pedig 7462 helyett csak 5816 pontot mutat második alkalommal.

De miért is baj ez? Azért, mert akkor van értelme egy tesztprogramnak, ha a normál használat közben is elérhető teljesítményt méri. Persze a felpörgetett teljesítmény is valós, hiszen képes erre a hardver, de ez általános használatnál mégsem érződik.

ascend-p7-4

Az Ascend P7-et egyébként a Huawei saját négymagos Kirin 910T chipsete hajtja, amiben egy Mali-450-es GPU teljesít szolgálatot. Ez a hardver természetesen nem veheti fel a versenyt például a Snapdragon 800-zal, de azért a legtöbb felhasználónak bőven elég.

AnandTech

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid