A Samsung szerint nem túlzottan eredeti az Apple új érintőceruzája

4

Nemrég lezajlott az Apple legfrissebb keynote-ja, ahol bemutatták az almás cég legnagyobb újdonságait. Az egyébként kifejezetten unalmasra sikeredett esemény (és ez nem elfogultság, tényleg az volt) egyik fő sztárja, az új iPhone 6s modellek mellett, a 12.9 colos iPad Pro volt, amelynek a legfontosabb újítása a nagyobb kijelző és az érintőceruza.

Bizony, az Apple saját érintőceruzát leplezett le, amit még véletlenül sem úgy hívnak, mint mások (pen vagy stylus), hanem a Pencil (ceruza) elnevezést választották.

Apple-Pencil

Apple-Pencil-1

Az új eszköz valóban remek lett, gyönyörűen lehet vele rajzolni az iPad Pro hatalmas kijelzőjére, ideális például grafikusoknak, de azért nem ez lesz az almás cég legeredetibb fejlesztése. A Samsung azonnal reagált is a hírekre: kiírták Twitterre, hogy az újítás az S Penre emlékeztet, persze csak utalva az Apple Pencilre.

Samsung-S-Pen-Apple-Pencil-01

A Samsung már régóta használja az S Pent, és nem csak a Galaxy Note mobilokhoz. A 2014-es Note PRO 12.2 tablet például sok szempontból hasonlít az új iPad Próra: hatalmas kijelző (12.9 vs 12.2 col), nagy felbontás (2732×2048 vs 2560×1600) és persze mindkettőhöz van érintőceruza.

note-pro-12.2

Egyéb, humoros reakciók is érkeztek az almás cég ceruzájára:

apple-pencil-twitter

Feliratok: “Most jön az Apple ceruzahegyező” és “Az Apple ceruzája 99 dollárba kerül, és még piros radír sincs a végén!”.

Mindezt persze nem kell túlzottan komolyan venni, hiszen nem az számít, hogy egy ötlet kitől származik, hanem hogy minél jobb legyen a végeredmény, és az Apple ritkán szokott mellényúlni.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid