A világ legtöbbet eladott mobilja! Kitalálod melyik az?

0

Gondoltad volna, hogy a világ legtöbbet eladott mobilja nem egy iPhone, és nem is egy Galaxy modell? Bármennyire is meglepő, 250 millió feletti eladási számmal az olcsó Nokia 1100 vezeti a listát, ami nem csak a világ legnépszerűbb mobilja, hanem a legnépszerűbb elektronikai eszköz is.

A siker oka nem más, mint az ár, hiszen már előfizetés nélkül is nagyon olcsón hozzá lehetett jutni, és tökéletesen tudta, ami egy telefontól elvárható, azaz lehetett vele telefonálni és SMS-ezni. Nem volt mobil adatkapcsolat, böngésző vagy kamera a készülékben. Egy 96×96 pixeles, 4 soros monokróm kijelzőn nem sok értelme lett volna ezeknek. Persze volt azért két játék, amik közül az egyik a Snake, és nem mellesleg ez a világ legnépszerűbb játéka.

nokia-1100

Régebben tehát nagyon tudták a Nokiánál, hogy mi kell az embereknek, de valahol ennek vége szakadt. Azóta megvette a Microsoft a mobilos részlegüket, és át is nevezték, tehát nem lett happy end a történet vége. Persze ki tudja, egyszer talán újra nagy névnek fog számítani a finn márka a mobilpiacon.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid