A ZTE készítheti az első valódi legómobilt?

1

A 2013-as évben mutatkoztak be az első moduláris telefonokról szóló elképzelések. Az egésznek az a lényege, hogy nem kellene évente lecserélni a mobilunkat, ha már nem vagyunk valamivel megelégedve benne, hanem elég csak az adott alkatrészt kicserélni. Tehetnénk bele nagyobb kamerát, több RAM-ot, erősebb processzort, nagyobb akksit és így tovább.

zte-modularis-telefon

Tavaly a Motorola állt elő ilyen tervekkel, most viszont úgy néz ki, hogy a kínai ZTE jár a legelőrébb a fejlesztésekben, mivel ők már egy kézzelfogható demó telefont is elkészítettek. Ez ugyan még nem működik, és egyik alkatrésze sem valódi, de mégis jól látszanak a különböző modulok, amik a készüléket alkotják. Minen egyes alkatrészre fel van írva, hogy mi micsoda, és így könnyen kivehető a cserélhető alkatrészek listája. Ha minden igaz akkor a következőket biztosan tudjuk majd cserélni: CPU, GPU, RAM, ROM, akkumulátor, kijelző. A koncepció egyébként az Eco-Mobius nevet viseli.

zte-legomobil

Annyi még mindenképpen meg kell említenünk, hogy ezek csak nagyon távlati tervek, és még bőven nem áll olyan szinten az elektronikai ipar, hogy megvalósítható legyen a koncepció. Így tehát marad a várakozás, és egyszer talán tényleg készül hasonló moduláris eszköz.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid