AirSelfie – Apró drón a szelfik szerelmeseinek

0

Manapság rengeteg szelfit csinálunk, és néha szembe kell néznünk bizonyos problémákkal. Például hogy nem fér bele mindenki a képbe, vagy hogy mi ugyan beleférünk, de a háttér már nem igazán. Olyan is előfordul, hogy nem szeretnénk, ha benne lenne a karunk vagy a szelfibotunk a fotóban.

Ezekre nyújt ötletes megoldást az AirSelfie. Ez egy apró drón, vagy ha úgy tetszik egy sportkamera, ami egy alkalmazáson keresztül kapcsolódik a telefonunkhoz. Felröptetjük, készít rólunk egy képet, majd visszarepül hozzánk. Vagy legalábbis ez a fő funkciója.

Az AirSelfie még nem elérhető a nagyközönség számára, hiszen az egész egy startup projekt a Kickstarteren. 45.000€ volt az igényelt összeg, de már több, mint a kétszerese jött össze, és még csak pár napja gyűjtenek az indítványra. A lenti videón megnézhetjük, hogy hogyan is működik a prototípus.

airselfie-01

A készüléknek vannak persze előnyei és hátrányai is egyaránt. Pozitívum, hogy a többi drónhoz képest igen kicsi, körülbelül akkora méretre, mint egy Samsung Galaxy S7 Edge. Jó ötlet volt még a tervezőktől, hogy a szerkezet a védőtokban foglal helyet, így védhetjük vele a telefonunkat is, és eközben még a kütyünket is tölthetjük. Viszont nagy hátrány, hogy olyan érzés cipelni és használni, mintha egy fél téglát hordanánk a zsebünkben, mind méretre, mind súlyra, bár ez utóbbi némileg túlzásnak mondható.

airselfie-02

A befektetők szerint az AirSelfie maximálisan biztonságos, és kiválóan alkalmas beltéri használatra is, ámbár erről szerintem mindenki szívesen meggyőződne saját maga is.

A kütyübe egy 5MP-es kamera került, amivel HD videót is tudunk rögzíteni. Sajnos Full HD-t nem, de végtére is arra amire kitalálták egy ilyen szenzor is kiválóan alkalmas.

airselfie-above-hand

Ez a repülő kamera enyhén szólva sincsen hosszú távú röptetésre tervezve. Az akkumulátora körülbelül 3-4 percig tudja a levegőben tartani a szerkezetet, ami normális körülmények között elég arra, hogy a néhány megfelelő képet elkészítsük. Arra viszont ne számítsunk, hogy ezzel fogjuk felfedezni a szomszédságot, nem is beszélve arról, hogy maximum 20 méter magasra tud csak felemelkedni. Mielőtt valakit ez eltántorítana, gondoljon arra, hogy ez nem egy önálló, vagyonokba kerülő drón, csupán egy ügyes szelfisegéd.

A Kickstarteren az árát 179€-ra (kb. 56 ezer Ft) tartják szállítással együtt. A hivatalos megjelenésre várni kell még, 2017 márciusában indulhat a kiszállítás.

forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Király Artúr

Új tag a Napidroidnál

NapiDroid