Fele annyit sem ér most a Twitter, mint amennyiért Elon Musk tavaly megvette

0

Elon Musk tavaly egy több hónapos huzavona után végül az eredetileg ajánlott 44 milliárd dolláros áron vásárolta fel a Twittert, most viszont már csak 20 milliárd dollárra értékeli a platformot.

Elon az “értékcsökkenés” ellenére nem akar megválni a Twittertől, és a dolgozóknak küldött e-mailben azt írja: “Egyértelmű, de nehéz utat látok a 250 milliárd dolláros fölötti értékeléshez”. Ehhez a Twitter értékének több, mint tízszeresére kellene emelkednie.

Persze, ha Elon Muskról van szó, semmit sem szabad névértéken venni. A The Street szerint Musk azért értékelhette le a Twittert, hogy a kulcsfontosságú tehetségeket olyan részvénytámogatásokkal ajándékozza meg, amelyek hatalmas felértékelődéssel járnak majd. Ez segíthet a Twitternek megtartani a dolgozókat, akiket nem engedheti meg magának, hogy elveszítsen. A morál nem lehet túlzottan magas a vállalatnál, hiszen már jelentős leépítésen vannak túl.

Amikor Musk átvette a Twittert, a vállalatnak 7500 alkalmazottja volt, ezt a számot novemberben egy nap alatt a felére csökkentette. Azokat, akik megtartották állásukat, arra kérte, hogy dolgozzanak többet, vagy hagyják el a céget. A CNBC beszámolója szerint a Twitternek január végére már csak 1300 alkalmazottja volt. Musk azonban korrigálta a jelentést, mondván, hogy körülbelül 2300 aktív dolgozó van a Twitternél.

A Twitter alkalmazottainak küldött e-mailben Musk arra biztatta őket, hogy tekintsenek a Twitterre úgy, mint egy “fordított startupra”. Azt mondta, hogy radikális változtatásokat kell végrehajtani a csőd elkerülése érdekében, és szerinte a vállalat már a második negyedévben nyereséges lehet.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid