AMdroid – az okos ébresztőóra

1

A mostani cikkben egy magyar fejlesztésű alkalmazást ismerhettek meg, ami alig pár napja lett feltöltve a Play Store-ba.

Az AMdroid Smart Alarm Clock – mint, ahogyan azt a neve is sejteti – egy okos ébresztőóra alkalmazás, rengeteg hasznos funkcióval, amik közül csak néhányat emelnénk ki a cikkben.

Az app egyik fő előnye, hogy sokféleképpen testreszabhatjuk az ébresztés módját. Minimalista dizájn és a gazdag funkcionalitás mellet a fejlesztő igyekezett megtartani az átláthatóságot is, így nem veszik el az ember a beállításokban.

clock_2

Háromféle riasztást állíthatunk be: visszatérő, egyszeri és visszaszámláló. Mindegyik felvett riasztáshoz található egy profil, ami egyedi beállításokkal rendelkezik, így minden gond nélkül megtehetjük, hogy más-más paraméterekkel működjön az adott ébresztés (pl. eltérő szundi idő, hangerő, ébresztési hang stb.). Az ilyen appoknál már alapvetőnek számító lehetőségeket is támogatja, mint pl. saját zene használata, konfigurálható szundi, leállítási nehezítések (az ébresztés véleletlenszerű kikapcsolásának elkerüléséhez) stb.

Ezek mellett az egyik fő funkció a szünnapok használata. Az app lehetőséget biztosít a nemzeti ünnepek letöltésére (több, mint 30 ország között a magyar szünnapokat is ismeri), és adott profilt beállíthatunk, hogy ezeken a napokon ne riasszon, így nem kell azzal foglalkozni, hogy kézzel kikapcsoljuk az ébresztőt a munkaszüneti napokon.

off_days_2

A helyek funkció szintén ígéretesnek tűnik, ami helyfüggővé teszi az adott profilt, így az csak meghatározott területen belül fog működni – hasznos lehet azok számára, akik sokat utaznak, hiszen ilyenkor jó eséllyel a normáltól eltérő időpontban kell kelniük.

places_2

Szintén érdekes funkció az előriasztás lehetősége, ami az alvási ciklusok számítását teszi lehetővé. Átlagosan az éjszaka során több cikluson is átmegy az ember, a legfrissebben akkor érzi magát reggel, ha könnyű alvási fázisban történik az ébredés, mivel ez áll a legközelebb a természetes ébredéshez. Ennek a hatékonysága nyilván sok dologtól függ, de érdemes lehet kisérletezni vele.

stats_2

Továbbá a rendszer automatikusan rögzíti az ébresztések adatait és ezeből grafikonokat, illetve statisztikákat készít. Ha valaha gondolkodtatok azon, hogy mennyi időt töltötök szundizással reggelente, akkor az AMdroid megmondja nektek.

Maga az app ingyenes, 2.3+ OS-t támogat. Hirdetést az ébresztés leállítása után találunk csak, ezeket Prémium csomaggal el tudjuk távolítani, illetve a helyek használatát is ezzel tudjuk aktiválni.

Letölteni a Play Store-ból lehetséges: http://goo.gl/8XlXf2

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid