Android 11-re váltott a Huawei

0

A Huawei elég nehéz helyzetbe került az amerikai tiltások miatt, és így a szoftverfrissítések is belassultak, nemrég azonban megérkezett a gyártó első Android 11-es telefonja, a Nova 9.

A Huawei Nova 9-ről már írunk a megjelenésekor, most csak a szoftver miatt vesszük elő újra, mert van itt pár érdekesség. A gyártó nagyon sokáig megmaradt az Android 10-re épülő EMUI 11 felületnél a nemzetközi modellek esetében, míg Kínában már folynak egy ideje a Harmony OS frissítések. Az európai piacon viszont ezzel szemben útjára indították az EMUI 12 felületet, ami már Android 11-re épül.

Az egésznek nyilván az a szépséghibája, hogy a Google épp nemrég adta ki az Android 12-t, így a Huawei durván egy év lemaradásban van. Ettől eltekintve viszont mindenképpen pozitívum, hogy legalább történt előrelépés, és ha az Android verziója nem is a legfrissebb, azért az EMUI 12 egy modern felület, nagyjából megegyezik azzal, amit a Harmony OS 2.0 kínál.

Huawei Nova 9

Huawei Nova 9 tehát elsőként kapta meg az Android 11-et és az EMUI 12-t a gyártó készülékei közül, és a jó hír, hogy számos korábbi modell is frissülni fog Európában, egészen a Mate 10-ig és a P20-ig visszamenőleg.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid