Android GYIK – Gyakran ismételt kérdések

Nemrég elindítottuk a Magyar Android Közösség nevű Facebook-csoportot, ahol bátran felteheted az telefonokkal, Androiddal kapcsolatos kérdéseidet. Mielőtt azonban kérdeznél, nézd át ezt az oldalt, ugyanis összeszedtük a választ néhány gyakran felmerülő kérdésre.

Megkapja-e a telefonom az Android 8.0-t?

Olvasd el ezt: Ezek a mobilok kapják meg az Android 8.0 Oreo frissítést

Mikor frissül a Samsung mobilom?

Olvasd el ezt: Idén már ne számíts Samsung Android 8.0-s frissítésre hazánkban

Mikor frissül a telefonom?

Ha a telefonod megkapja az új Androidot, akkor bizonyára az is érdekel, hogy mikor. Erre azonban szinte lehetetlen válaszolni, hiszen hatalmas eltérések lehetnek egy adott típuson belül is. Hiába adja ki egy gyártó az új szoftver valamelyik régióban, akár hónapokba is telhet, mire az az összes készülékre eljut. Ez függ az országtól és a szolgáltatóktól is. Ne kérdezz tehát olyat a csoportban, hogy mikor jön meg a frissítés erre vagy arra a mobilra, mert ezt nem lehet tudni!

Miért érkeznek olyan lassan a frissítések?

Olvasd el ezt: Ezért jönnek lassan az Android frissítések

Milyen újítások vannak az Android 8.0-ban?

A legtöbb gyártó egy erősen átszabott rendszert használ, de maga a gyári Android 8.0 sok érdekes újítással kecsegtet. Ha ezekről olvasnál, akkor az alábbi cikket ajánljuk:

Hogyan lehet YouTube-ot a háttérben vagy lezárt képernyőnél hallgatni Androidon?

Olvasd el ezt: Így tudsz YouTube-zenéket a háttérben lejátszani Androidon

 

Egyelőre ennyi volt a GYIK, igyekszünk folyamatosan frissíteni, bővíteni! Ha nem kaptál választ a kérdésedre, akkor tedd fel itt: