A Sony lerántotta a leplet: ezért jönnek lassan az Android frissítések

5

Már szinte unalomig ismételt kérdés, hogy mikor kap frissítést egy-egy androidos készülék, és rengetegszer felmerül a kritika, hogy bizony igen lassan jutnak el az új szoftverek a felhasználókhoz. A Sony azonban igyekszik tisztázni a helyzetet!

A japán gyártó összedobott egy infógrafikát, ami a szoftverek útját mutatja be a Google-től egészen a felhasználókig. Ez egy sokkal összetettebb folyamat, mint azt sokan gondolják, megvan tehát az oka a lassúságnak.

Most nem írnám le magyarul a teljes folyamatot, de a lényeg, hogy a rengeteg fejlesztés és tesztelés után még különböző certifikációs eljárásokon is át kell esnie minden szoftvernek. Ha pedig szolgáltatófüggő egy készülék, az még inkább megbonyolítja és lassítja a folyamatot, hiszen a szolgáltatónak is jóvá kell hagynia a frissítést.

Mindehhez vegyük hozzá, hogy rengetegféle androidos készülék van, és azoknak is különböző régiókba szánt változataik, tehát egyáltalán nem meglepő, hogy nem megy annyira gördülékenyen a folyamat, mint az iPhone-ok esetében, ahol egy zárt rendszerről van szó, és minden az Apple kezében összpontosul.

via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid