Android helyett Tizen-nel jön az új Samsung okosóra

0

Lelepleződtek a Samsung új okosórái, név szerint a Gear 2 és a Gear 2 Neo. A Galaxy név most elmarad, és nem is véletlenül. Ennek a legfőbb oka, hogy a készülék elődjével ellentétben Tizen operációs rendszerrel jön. A Samsung azzal indokolja a váltást, hogy az új rendszerrel hosszabb akkuidőre számíthatunk, akár 2-3 napra is feltöltésenként. Mindkét új okosóra könnyebb és vékonyabb is a korábbi Galaxy Gear-nél, de azért túl nagy változás nem történt a kinézetben. A legnagyobb különbség az a kamera elhelyezése, ugyanis ez most a készülék elejére került a pánt helyett.

Gear-2-Neo

A Gear 2 és a Gear 2 Neo is ugyanolyan 1.63 colos kijelzőt kapott, aminek a felbontása 320×320 képpont, azaz ez sem változott a korábbi generációhoz képest. A processzor 1GHz-es, míg a RAM mennyisége marad 512MB, a ROM pedig 4GB. Újdonság az IP67 tanusítvány, ami annyit jelent, hogy az okosóra víz és porálló, ezen kívül van még pulzusmérő is. Az akkumulátor mérete 300mAh-ra csökken, de a Samsung szerint mégís nagyjából kétszer olyan hosszú használati időre számíthatunk. A Neo verzió egyébként annyiban különbözök a simától, hogy ebből kihagyták a 2 megapixeles kamerát. Az árról még nincs információnk, a megjelenés pedig tavasz végére, vagy nyárra várható.

01-Gear-2-black-102-Gear-2-black-203-Gear-2-black-304-Gear-2-gold-105-Gear-2-gold-206-Gear-2-gold-3 07-Gear-2-orange-108-Gear-2-orange-2Group_Gear-2       

SAMmobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid