Android programok futnak majd Windows Phone-on?

0

A Microsoft komoly pénzeket öl a mobilos operációs rendszerébe. Ennek az a legfőbb oka, hogy egyre csökken a hagyományos asztali PC-k piaca és ennek a helyét a mobilok és a tabletek veszik át. Nem is rossz a próbálkozás, ugyanis lassan, de biztosan nő a Windows Phone részesedése. Ez persze főleg annak köszönhető, hogy a Nokia e mellett tette le a voksát, azóta pedig a Microsoft fel is vásárolta őket.

Nagy népszerűségnek örvendenek tehát a Nokia okostelefonjai, és stílusos megjelenésükkel sok vásárlót megfogtak. Egy nagy hiányosság van azonban, ami sok mindenkit eltántoríthat, ez pedig az kevés alkalmazás. Sok olyan alapvető, és népszerű program van ugyanis, ami még nem érhető el Windows-os készülékekre. Ezt igyekszik most kiküszöbölni a Microsoft, ugyanis felmerült egy olyan ötlet, hogy a készülékeik akár Androidos alkalmazásokat is futtathatnának. (Van már erre egyébként egy emulációs szoftver, ami a BlueStack nevet viseli.)

Az ötlet persze még csak nagyon korai fázisban van, és a konkrét megvalósítás sem eldöntött, de mindenesetre érdekes az elgondolás.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid