Áprilisban jön a Samsung első “teljes kijelzős” mobilja

0

A Samsung sok más gyártóhoz hasonlóan azon dolgozik, hogy a kijelző körüli kávákat minél minimálisabbra csökkentse, ám az utóbbi időben ehhez szüksége volt valamilyen bevágásra vagy lyukra. Hamarosan azonban egy új készüléket mutatnak be, amelyen semmi ilyesmi nem lesz, ugyanis teljesen elrejtik a szelfikamerát, így valóban szinte az egész előlapot a kijelző teszi majd ki.

Már tavaly bebizonyosodott, hogy a Samsung a középkategóriában teszteli a nagy újításokat, és ezúttal sem lesz ez másként, így a Samsung Galaxy A90 lesz az a mobil, ami mindenféle betüremkedés és kijelzősziget nélkül érkezik. A debütálás április 10-én lesz a hírek szerint.

A Galaxy A90 egy újfajta periszkópos kamerát kap, ami a készülék felső részéből jön elő motorikusan. Ez olyasmi lehet majd, mint amilyet a Vivo NEX-en láthattunk, ám a Samsung állítólag ezt még forgathatóvá is teszi. Egy másik érdekes technológia is ebben a mobilban debütálhat a gyártó részéről, ami a beszédhangszórót tünteti el, a hang így közvetlenül a kijelzőből jöhet majd telefonálás közben.

Vivo NEX

Az említett újítások révén a Galaxy A90 kivételesen jó kijelző/előlap aránnyal bírhat, a 6,73 colos Super AMOLED panelt ugyanis fent és két oldalt mindössze 1,2 mm-es keret határolja majd, csak alul lesz egy kicsit vastagabb a káva (3,6 mm). A készülék egy vadonatúj, még be sem mutatott Snapdragon processzort kaphat a 700-as szériából, ami Snapdragon 7150 néven jöhet, és 6 GB RAM-ot pakolnak majd mellé. Ezeken kívül pletykálnak még 3700 mAh-s aksiról, 25W-os adaptív gyorstöltésről, valamint Android 9.0 Pie rendszerről.

Hogy tetszik a Samsung Galaxy A90 az eddigi hírek alapján?

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid