Átlátszó, hajlítható kijelzős mobilon dolgozhat a Sony

0

A Sony-ról nem mondható el mostanában, hogy túlzottan meghatározó szereplője lenne a mobilpiacnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne dolgoznának érdekes fejlesztéseken.

Nemrég felbukkant néhány szabadalmi dokumentum, amelyek arra utalnak, hogy a japán gyártó egy átlátszó kijelzős mobilon dolgozhat. A leírás nem fed fel minden részletet, de elvileg a mobil mindkét oldalán lenne 1-1 kijelző, amelyek beállítástól függően lehetnének teljesen átlátszóak, félig áttetszőek, vagy egyáltalán nem átlátszóak.

Hogy még érdekesebb legyen a dolog, az egész készüléket ketté lehetne hajtani, és a gyártásnál olyan kijelzőket használnának, amik akár a feltekerést is bírják. Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy milyen fázisban jár a fejlesztés, így a végleges formaterv sem ismert, de a LetsGoDigital csapata (ők találtak rá a tervekre) készített egy elég megkapó koncepciót.

Forrás: LetsGoDigital

A végeredmény persze nem biztos, hogy ennyire látványos és futurisztikus lesz, sőt, az sem biztos, hogy valaha eljut a forgalomba a Sony különleges készüléke. Mindenesetre jó látni, hogy még nem adták fel a küzdelmet, és olyan fejlesztéseken dolgoznak, amik egyszer talán visszarepítik a márkát a telefonos élvonalba.

Szerencsére az anyagi források adottak az ilyen kísérletezésre a Sony-nál, hiszen bár a mobilos részleg nem megy jól, de például a PlayStation-ön és a kameraszenzorok gyártásán nagyot kaszálnak.

Forrás: LetsGoDigital, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid