Audials Radio – az egyik legjobb online rádiós app Androidra

0

Kipróbáltuk az Audials nevű alkalmazást, ami kétségtelenül az egyik, hanem a legjobb online rádiós app, ráadásul fizetni sem kell érte. Nézzük miket tud!

Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Play Áruházból, és az 1 millió fölötti telepítésszám, illetve a 4.4-es értékelés is jól jelzi, hogy egy jól sikerült appról van szó. Indítás után alapvetően 3 fő részre oszlik a program: vannak rádiók, podcastok, illetve a felvételek, amelyeket korábban mi rögzítettünk.

Rádió

Kezdjük is mindjárt a rádióval, hiszen ez az alkalmazás fő funkciója. Több, mint 80.000 rádióadó érhető el az Audials révén, ami egy elképesztő szám. Szerencsére magyar nyelvű is akad bőven, jelenleg 300 hazai adót tudunk online hallgatni az app segítségével.

Ez a rengeteg lehetőség szinte már ijesztően hathat, de az adók annyira jól vannak csoportosítva, hogy egy pillanat alatt ki tudjuk választani, hogy mit szeretnénk hallgatni. Lehet böngészni stílus, ország, és még régió (vagy város) alapján is. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor találunk toplistákat, valamint a kedvenc adókat természetesen el is tudjuk menteni a gyorsabb elérés érdekében.

Ha elindítunk egy rádióadást, akkor egy viszonylag egyszerű lejátszó jelenik meg léptetéssel, hangerő állítási lehetőséggel és hasonlókkal. A felső sávban pedig további opciókat találunk, például a rögzítést, a hasonló rádiókat, vagy az adott rádióval kapcsolatos híreket, amit általában a Facebookról szed az app.

Hasznos extra, hogy ha letesszük a háttérbe az alkalmazást, akkor a lejátszás ugyanúgy folytatódik, és vezérelhető az értesítésekből, valamint a lezárt képernyőn is megjelenik a vezérlő.

Podcastok

Az Audialsnak köszönhetően a rengeteg rádióadó mellett nagyjából 100 ezer podcasthoz is hozzá tudunk férni. A hanganyagok között témakör és nyelv szerint is böngészhetünk, és akárcsak a rádióknál, itt is van bőven magyar nyelvű anyag.

Tech jellegű témák is vannak, érdemes például belehallgatni az Android Portál adásaiba, nagyon jók szoktak lenni.

A podcastok mellett egyből megjelenik egy letöltés gomb, azaz bármikor le tudjuk menteni a hanganyagokat későbbi offline meghallgatás céljából.

Rögzítés

Az Audials segítségével nem csak hallgatni tudjuk a rádiókat, hanem rögzíteni is lehet a zenéket, adásokat. Ez a “Record” fülön lehetséges.

A felvételeket később nem csak az appon belül tudjuk meghallgatni, ugyanis a telefonra is lementésre kerülnek MP3 formátumban, ami nagyon hasznos lehet.

Egyébként nem csak folyamatosan lehet rögzíteni, hanem különálló számokat is felvehetünk, ilyenkor az app maga vágja ki az egyes zenéket, amelyek külön-külön kerülnek mentésre. Ehhez a felvétel gomb melletti lenyíló menüből válasszuk a “Record and cut out tracks” opciót.

Beállítások, egyebek

Mint a legtöbb alkalmazásban, itt is van jó pár beállítási lehetőség, de ezekről csak röviden írnék. Változtatható például az app megjelenése (van sötét és világos mód), van equalizer, és tudunk beállítani időzített felvételt.

Ami még kifejezetten hasznos lehet, hogy van rádiós ébresztő, azaz a beállított időpontban a kiválasztott rádióadó fog kelteni minket.

Az Audials egyébként azonnal működik a telepítés után, nem fontos fiókot létrehozni, de ha például több eszközön is használjuk a programot, vagy csak nem akarjuk elveszíteni a mentett dolgokat egy újratelepítés után, akkor érdemes lehet regisztrálni.

Reklámokkal nem találkoztam az alkalmazásban, azaz teljesen zavartalanul használható. Az Audialst itt tudod ingyenesen letölteni Androidra:

Az alkalmazás elérhető még iOS-re és Windowsra is, ezeket megtalálod a hivatalos oldalon.

Te szoktál online rádiót hallgatni?

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid