Az Android 11-nek is van édességes neve

0

Az Android 10 óta már csak a verziószámot használja a Google a hivatalos nevekben, ugyanakkor ettől függetlenül még megkapják a szokásos édességes jelzőt is a rendszerek, ami tulajdonképpen egy fejlesztés alatt használt kódnév. Az Android 11-nek is van ilyen, és most az is kiderült, hogy mi az!

Utoljára az Android 9.0 Pie-nak volt hivatalosan is egy édesség a nevében, az ezt követő verzió már egyszerűen csak Android 10 lett, a Google ugyanis szakított a régi hagyománnyal. A 10-es kiadás esetében a Q betű volt a soros egyébként, a 11-nél pedig az R, és mint nemrég kiderült, a keresőóriás munkatársai Red Velvet Cake-ként, vagy röviden RVC-ként emlegetik a fejlesztés során a legújabb verziót.

Ezt az Androidon dolgozó mérnökök egyik vezetője, Dave Burke árulta el nemrég egy podcastben. A Red Velvet Cake egyébként magyarul vörös bársony torta, ami egy viszonylag ismert sütemény.

Persze a felhasználók nem igazán fognak találkozni az RVC-vel, ez egy belsős kódnév, a hivatalos dokumentumokon, közleményekben Android R vagy Android 11 néven fut a friss rendszer, a megjelenéskor használatos végleges megnevezés pedig az utóbbi lesz.

Az Android 11 fejlesztése egyébként a második béta verziónál tart, és augusztusban jön a harmadik, ami egyúttal az utolsó is lesz. Ezt már a kész rendszer követi majd, ami nagy valószínűséggel szeptember 8-án debütál.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid