Az AnTuTu szerint vannak erősebb Android csúcsmobilok, mint az iPhone 15 Pro Max

0

Nemrég bemutatták az iPhone 15 modelleket, és a két Pro variáns új hardvert is kapott, az A17 Pro lapkát, ami egy nagyon fejlett, 3 nm-es konstrukció. A Geekbenchben tarolt is a friss processzor, és AnTuTuban is magas pontot kapott, utóbbi azonban még mindig jobbra értékel néhány friss Android csúcsmobilt.

Az új iPhone 15 Pro Max teljesítményét és hardverét összességében 1 641 883 pontra értékelte az AnTuTu, ami kiváló eredmény. A telefonban 8 GB RAM található, és a legnagyobb tárhelyes, 1 TB-os kiadást nézték meg friss iOS 17 rendszerrel.

Az 1,64 milliós pontszám nagyjából hasonló ahhoz, amit a jelenlegi legerősebb Android telefonok (pl. Nubia Red Magic 8S Pro) tudnak, ugyanakkor bejelentettek már néhány készüléket, amelyek képesek ezt is túlszárnyalni. A 24 GB RAM-mal szerelt OnePlus Ace 2 Pro összesen 1,73 millió pontot kapott ugyanezen a teszten Snapdragon 8 Gen 2 processzorral, a Redmi K60 Ultra (vagy Extreme Edition) pedig 1,77 millió pontra képes a MediaTek Dimensity 9200+ lapkájával. Utóbbi telefon hozzánk is eljuthat hamarosan Xiaomi 13T Pro néven.

Az AnTuTu tesztről egyébként azt érdemes tudni, hogy nem csak a tiszta processzoros és GPU teljesítményt nézi, hanem sok minden mást is, például a memória és a tárhely mennyiségét, illetve sebességét. Az iPhone-ok tehát a kevesebb RAM miatt már alapból hátrányban vannak.

A CPU nyers erejét jobban mutatja a Geekbench, amiben tarol az új A17 Pro. A hírek szerint az Apple teljesen le is foglalta erre az évre a TSMC 3 nm-es gyártási kapacitását, így az olyan vállalatok, mint a Qualcomm vagy a MediaTek, csak kicsit később jöhetnek majd ki a modernebb lapkáikkal. Az Android csúcsmodelleknél valószínűleg csak jövőre terjednek majd el a 3 nm-es chipek.

Forrás: Tom’s Guide

A 3 nm-es technológia egyébként állítólag 35%-os energiahatékonysági javulást és 15%-kal gyorsabb teljesítményt biztosít a 4 nm-es megoldásokhoz képest.

Via, Tom’s Guide

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid