Az Apple és a Samsung is átveheti a Huawei nagy újítását

0

A Huawei kissé felforgatta a mobilpiacot a tripla kamerás P20 Próval, amelyet sokan a legjobb fotós mobilnak kiáltottak ki. Jó esély van rá, hogy a két legnagyobb vetélytárs is valami hasonló megoldással készül.

Nemrég kapott szárnyra a hír, miszerint az Apple egy tripla hátlapi kamerás iPhone X “Plus” modellt tervez kiadni 2019-ben (a készülék végleges neve természetesen még nem ismert). Állítólag lesz két normál, széles látószögű szenzor, amelyek együttesen 3D-ben tudják majd érzékelni a környezetet, és a kiterjesztett valóságért (AR) fognak felelni. A harmadik kamera pedig 3X-os optikai zoomot tesz majd lehetővé.

Az Apple-ös hír után nem sokkal a Samsungról is érkezett hasonló értesülés. Egy dél-koreai lap ipari forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a vezető mobilgyártó is dolgozik egy tripla kamerás megoldáos, amelyet talán már a januárban érkező Galaxy S10-be beépítenek.

Mindez persze még csak pletyka, de egyáltalán nem tűnik elrugaszkodottnak a feltételezés, miszerint a két piacvezető vállalat ilyesmin munkálkodik. A három kamerás megoldás sok lehetőséget rejt, és csak idő kérdése, hogy szélesebb körben is elterjedjen.

Forrás: PhoneArena, Dailymail

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid