Az új Google Search frissítéssel már bárhonnan elérhető az “OK Google” parancs!

0

Az új Google Search frissítésnek köszönhetően bárhonnan egy pillanat alatt előhozható a Google-asszisztens, elég csak az “OK Google” szavakat kimondani.

A funkció a Google Glass-ról lehet ismerős, ahol szintén minden parancs “OK Google” felszólítással kezdődik. Ez azonban nagyon jól működik mobilokon is. A bűvös kezdő szavak után megkérdezhetjük például a mobilunktól, hogy merre van a legközelebbi kínai étterem, vagy hogy milyen idő lesz holnap Siófokon. Persze akár egyszerű Google-kereséseket is indíthatunk, bemondva a keresett kifejezést.

Ok-Google-everywhere

Az egészben pedig az a legjobb, hogy bármit is csinálunk éppen a mobilunkon, a készülék figyeli, hogy mikor mondjuk ki az “OK Google” parancsot, és egyből reagál rá. Ilyen egyszerűen működik:

Az Google Search új 3.5.14-es verziója tehát mindezt már tudja, de a frissítési lehetőség még nem jelent meg hivatalosan. Ha már most is kipróbálnád, akkor ezen a linket tölthető le a telepítő. A funkciót egyébként külön aktiválni kell, ami itt tehető meg: Google-beállítások / Keresés és Asszisztens / Hang / “OK Google felismerése”. Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a magyar nyelvet egyelőre nem támogatja, azaz csak úgy tudjuk bekapcsolni ezt a lehetőséget, ha átváltunk angolra.

Phandroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid