Azon dolgoznak, hogy Windows 10-et lehessen telepíteni az Android telefonokra

0

Még 2019-ben több fejlesztő is közzétett egy sor képet, amelyeken a Windows 10 indítása volt látható olyan telefonokon, mint a Pixel 3 XL és a OnePlus 6T. Sikeresen futtatták a rendszer ARM verzióját ezen a két androidos mobilon, ugyanakkor itt nem álltak meg.

Fejlesztők egy csoportja más Android készülékeken is megpróbálta elindítani a Windows 10-et, és a legnagyobb sikert a Snapdragon 835-tel szerelt típusokkal érték el, sikerült ugyanis néhány korábbi hibát kiküszöbölniük.

Nemrég pedig az egyik vezető fejlesztő, Evsio0n elmondta, hogy jelentős mérföldkőhöz érkeztek, számos Snapdragon 835 processzorral ellátott okostelefonon futtatható lesz a Windows 10. Egy Galaxy S8-on már sikerült működésre bírni, illetve egy Xiaomi Mi 6-on is, de a Mi MIX 2s és a OnePlus 6 is ott van a lehetőségek között.

Fontos azonban megemlíteni, hogy még mindig elég korai szakaszban jár a fejlesztés, a telefonok számos része még nem működik a Windows 10 alatt, mint például az érintőkijelző vagy a kamerák. Így egyelőre kevés gyakorlati haszna van a projektnek, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy az operációs rendszer használható legyen androidos mobilokon is. Persze sokan nem szívesen mondanának le teljesen az Androidról, ezért egy dual bootos megoldással is készülnek, vagyis hogy mindkét rendszer elérhető legyen a készülékeken.

Szerinted lenne értelme Windows 10-et telepíteni egy mai okostelefonra?

Forrás: XDA, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid