Hatalmas a felháborodás a Twitter állítólagos újítása miatt

1

A Twitter kezdőlapja jelenleg időrendi sorrendben jeleníti meg az általunk követett személyek/oldalak bejegyzéseit. Az új frissítés – ami akár már jövő héten befuthat – ezt a rendszert gyökeresen megváltoztathatja, sokak szerint ezzel tönkre téve magát az oldalt.

Azzal a legtöbbünk már egy ideje megbarátkozott, hogy a Facebookon nem a legújabb bejegyzések jelennek meg a kezdőlapon. A közösségi oldal ugyanis különböző algoritmusok segítségével folyamatosan monitorozza, hogy mely felhasználók bejegyzéseit nézegetjük a legtöbbet, és ez alapján állítja össze számunkra a tartalmat. A rendszer viszont elég nagy közutálatnak örvend, hiszen a Facebook így gyakran számunkra nem releváns (alkalmanként fizetett) bejegyzéséket mutat, míg sok érdekes tartalmat elrejt.

Éppen ezért a Twitter idővonala sokkal megbízhatóbb ilyen szempontból. Itt legfelül jelennek meg az új tweetek, míg lefelé görgetve a régebbi bejegyzéseket láthatjuk. Egy-két fontosabb hírről így talán csak később értesülünk, viszont az sem jobb, amikor a Facebookon egy 3 napos sporteredmény jön velünk szembe.

facebook logo

A BuzzFeed értesülései szerint viszont a madaras közösségi oldal is hasonló algoritmusok bevezetését tervezi. Nem meglepő a dolog, nemrégiben arról kaptunk pletykákat, hogy a klasszikus 140 karakteres tweet határt is megszüntetik. Azt viszont nem tudni, hogy a változtatás kötelező jellegű lesz-e, vagy a kronológiai sorrend is megmarad mint opció.

A felhasználók viszont ki nem állhatják az ötletet. Jelen pillanatban a legnépszerűbb trend a közösségi oldalon a #RIPTwitter (Nyugodj békében Twitter). A userek többsége ugyanis pont azért használja ezt az oldalt, mert nem hasonlít a Facebookra.

https://twitter.com/PotterReacts/status/695974905393913857

A frissítés egyébként még nem ment végbe, ezért érdemes megvárni, hogy végül mi sül ki a dologból.

Megjegyzés: egyébkén mi is fent vagyunk Twitteren, itt is követhetsz minket: https://twitter.com/napidroid

BuzzFeed News

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid