Bejelentették az első kijelzőbe épített láthatatlan szelfikamerát, ami már telefonokba is bekerülhet

0

Az egyik kínai kijelzőgyártó, a Visionox bejelentette, hogy elkészültek a kijelző alá épített kameratechnológiával, ami hamarosan okostelefonokban is felbukkan majd.

A kijelzőbe épített kamerák fejlesztése már tart egy ideje, hiszen ez tűnik az egyik legjobb megoldásnak, amivel el lehet kerülni a notch-ok és kameralyukak alkalmazását. Több gyártót is foglalkoztat a kérdés, például az Oppót, a Xiaomit, a Huaweit és a Samsungot, de eddig legfeljebb többé-kevésbé működő prototípusok készültek, és a valódi megvalósítás még váratott magára.

A kijelzők gyártásával foglalkozó Visionox azonban most bejelentette, hogy sikerült tökéletesíteniük a megoldást, így az általuk fejlesztett technológia már alkalmas arra, hogy tömeggyártásba kerüljön, és a felhasználók kezébe adják.

A vállalat szerint egy sor fejlesztést vetettek be, hogy egy jól használható technológiát alkossanak. Átlátszóbbá kellett tenni a kijelzőt a kamera előtt, ehhez változtattak a pixelstruktúrán, és szoftveres megoldást is kínálnak, amivel minimálisra csökkenthető a képek minőségromlása.

Mivel már készen állnak a tömeggyártásra, az év második felében meg is jelenhetnek az első telefonok, amelyek valódi kijelzőbe épített “láthatatlan” szelfikamerával rendelkeznek, a komolyabb elterjedés azonban inkább 2021-től várható.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid