Bejelentették a Snapdragon 7s Gen 2 chipsetet

0

A Qualcomm a hétvégén bejelentette a Snapdragon 7s Gen 2 lapkát, ami 4 nm-es gyártástechnológiára épül, és középkategóriás telefonokban találkozhatunk majd vele.

A Snapdragon 7s Gen 2 nem a széria eddigi legjobbja, leginkább a 7 Gen 1 és a 7+ Gen 2 közé pozícionálható, vagyis a Qualcomm egy kicsit még jobban megkavarta a jelöléseket, egyáltalán nem könnyítik meg az eligazodást. Processzoros órajelek és felszereltség tekintetében tehát kicsit kevesebbet kapunk, mint a 7+ Gen 2 esetében de azért 7s Gen 2 sem tűnik egy rossz lapkának, megfizethető telefonok belsejében igen jó szolgálatot tehet majd.

A nyolc magos CPU négy magja 2,4 GHz-es órajelen dolgozik a teljesítmény érdekében, a másik négy pedig 1,95 GHz-en a hatékonyság miatt. Az Adreno GPU pontos típusát egyelőre nem fedték fel, de a listán szerepel, hogy támogatja a Full HD+ felbontást 144 Hz-en.

A FastConnect 6700-as csatlakozási platform kisebb visszalépés a Snapdragon 7+ Gen 2 6900-asához képest, és így a letöltési csúcssebesség “csak” 2,9 Gbps, míg a támogatott Bluetooth verzió 5.2-es (az 5.3 helyett). A Spectra ISP viszont támogatja az akár 200 MP-es kamerákat és a 4K-s videofelvételt 30 fps sebességgel. A memória LPDRR5-ös lehet 3200 MHz-en, míg az egyéb funkciók közé tartozik az USB-C 3.1 és a Quick Charge 4+.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor lesz elérhető az új lapka, de egyes pletykák szerint a Snapdragon 7s Gen 2 a Redmi Note 13 szériával érkezhet, amely még ebben a hónapban megjelenik.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid