Bemutatkozott a Porsche Design Huawei Mate 40 RS

0

A Mate 40, a Mate 40 Pro és a Mate 40 Pro+ mellett a Huawei bemutatott egy negyedik modellt is, ami Porsche Design Huawei Mate 40 RS névre hallgat, és nem mindennapi jellemzőkkel bír, ráadásul a dizájnja is kifejezetten egyedire sikeredett, legalábbis ami a hátlapot illeti. Persze ezeknek megfelelően az ára sem lett piskóta…

Kezdjük is mindjárt az árral, a limitált verziós telefon 2300 euróba kerül majd, ami átszámolva durván 839 ezer Ft-ra jön ki, vagyis még a félmilliós Mate 40 Pro+-nál is jóval drágább. Mondjuk ez nem meglepő, hiszen nagyjából erre a telefonra épül Porsche Design verzió, de egyedi külsőt kapott, és van pár további extra is.

A kijelző, a processzor és az akku ugyanaz, mint a Pro és a Pro+ modelleknél, vagyis egy 6,76 colos, 2772×1344 pixeles, 90 Hz-es, erősen hajlított OLED panelt kapunk dupla kameralyukkal, a meghajtásról a vadonatúj Kirin 9000 5G gondoskodik, az akkumulátor pedig 4400 mAh-s. Utóbbi villámgyorsan tölthető vezetékkel (66W) és vezeték nélkül (50W) is.

A konfigurációban van az első eltérés, 12 GB RAM-mal és 512 GB-os háttértárral érkezik a Porsche Design Huawei Mate 40 RS.

A kamerák a Pro+ verziótól származnak, vagyis a legjobbak a szérián belül, és talán az okostelefonok között is úgy általában. Az 50 MP-es fő szenzor óriási méretű, 1/1,28 colos, a rekeszértéke f/1,9, és kapott OIS-t. Ehhez jön egy 20 MP-es ultraszéles látószögű kamera free-form lencsékkel, egy 12 MP-es 3x telefotó kamera, valamint egy 8 MP-es periszkópos egység 10x optikai zoommal és OIS-szel. Van még továbbá egy 3D-s mélységérzékelő kamera is a hátlapon, illetve egy infrás hőmérő, utóbbit csak ez a modell kapta meg.

Ami leginkább megkülönbözteti a mobilt, az a dizájn, egyrészt a hátlapja Nano-tech kerámiából készült, jelentsen ez bármit is, és a kamerák pedig egy kissé lekerekített nyolcszög alakú kiemelkedésen foglalnak helyet, ami  meglehetősen egyedi külsőt ad a telefonnak.

Az elérhetőségről egyelőre nincs hír, de nem valószínű, hogy nálunk valaha is kapható lesz a különleges mobil.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid