Bemutatták a HTC One M9-et

2

Véget ért a HTC nagy sajtóbemutatója, és végre lelepleződött a legfrissebb csúcsmodelljük, a HTC One M9. Túl sok meglepetésben nem volt részünk, mivel korábban már minden lényeges információ kiszivárgott, de azért vegyük sorra, hogy milyen is lett az új zászlósható.

Kezdjük is mindjárt a külsőségekkel, bár itt nem igazán van miről írni, mivel alig változott a One M9 kinézete az M8-hoz képest. Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen az M8 is gyönyörű volt, de azért lehetett volna egy kicsit nagyobb a megújulás. Az egyik lényeges különbség a “kéttónusú” fém unibody ház, ami annyit jelent, hogy a készüléket egy eltérő színű fém sáv veszi körbe, így nem olvad teljesen egybe a hátlap az oldalakkal. Ezen kívül leginkább a kicsit szögletes, szimpla hátlapi kamera lehet az, ami alapján meg tudjuk majd különböztetni az M9-et az M8-tól.

HTC-One-M9-official-1

A HTC One M9 144.6 x 69.7 x 9.61 mm-es dimenziókkal bír, azaz minimálisan keskenyebb és rövidebb az elődjénél, de ez nem igazán szembetűnő.

HTC-One-M9-official-3

A kijelző változatlan maradt, hiszen továbbra is egy 5 colos, full HD-s panel felel a megjelenítésért. Szerintem kifejezetten pozitív, hogy nem növelték QHD-re a felbontást, hiszen ekkora képátlónál már az 1080p is tűéles képet biztosít, és így nincs fölösleges erőforrás-pazarlás.

HTC-One-M9-official-6

Hardveres téren komoly előrelépés történ, hiszen a HTC One M9-et már a Qualcomm legfrissebb, 64 bites csúcshardvere, a Snapdragon 810 hajtja, ami négy 2 GHz-es Cortex-A57-es és négy 1.5 GHz-es Cortex-A53-as processzormagot jelent. Ez a full HD-s felbontással kombinálva minden bizonnyal kiemelkedő teljesítményre lesz képes. RAM-ból 3 GB áll majd rendelkezésre, ráadásul a legfrissebb, DDR4-es típusról van szó, a belső térhely pedig 32 GB-os, ami memóriakártyával tovább bővíthető.

HTC-One-M9-official-2

A legnagyobb fejlődés kétséget kizáróan a fotózási képességek terén történt. A hátlapra egy hatalmas, 20 megapixeles, f/2.2-es Toshiba szenzor került, amihez kéttónusú LED villanó is tartozik. A HTC szerint ez az egyik legjobb eddigi kamera, amit mobilba szereltek, így kíváncsian várjuk az első teszteket. Az előlapról sem felejtkeztek el a mérnökök, ide egy 4 megapixeles, széles látószögű UltraPixel egység került, ami állítólag még gyenge fénynél is remek szelfiket készít.

HTC-One-M9-official-5

Az akkumulátor mérete szintén pozitív irányba változott, hiszen 2600 helyett 2840 mAh-s telepet kapunk, ami minden bizonnyal tisztességes üzemidőt produkál majd. A HTC szerint ez 17 napos készenléti vagy 21 órás beszélgetési időre lehet elég. Ha pedig lemerül a mobil, akkor a 1.5 amperes töltőfejjel viszonylag gyorsan felhúzható az akksi szintje.

HTC-One-M9-official-4

A szoftver szerepét természetesen a legfrissebb Android 5.0 Lollipop tölti be, amin a HTC új Sense 7 felülete teljesít szolgálatot. Jó hír még, hogy megmaradt az előlapi BoomSound hangszórópár, ami most már Dolby Audio 3 hangzással társul.

A HTC One M9 már március közepétől kapható lesz egyes helyeken. A készülék ára az USA-ban 650 dollár körül alakul majd, azaz kontinensünkön nagyjából 650 euróra számíthatunk, ami 200 ezer Ft körüli összeget jelent átszámolva.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid