Bemutatták a Huawei Ascend P7-et!

2

Hivatalosan is bemutatták a Huawei 2014-es csúcsmodelljét, az Ascend P7-et, ami leginkább stílusával és előlapi kamerájával emelkedik ki más gyártók készülékei közül.

A P6-hoz képest kicsit nőtt a kijelző mérete 4.7-ről 5 colra. A felbontás is jobb lett, mivel 720p helyett az új modell már full HD-s, a védelemről pedig a Gorilla Glass 3 gondoskodik. A készülék méretei igen lenyűgözőek, főleg a vastagság (vagy inkább vékonyság), mivel oldalról nézve mindössze 6.5 mm-es. A súlya 124 gramm, ami átlagos, de egyáltalán nem mondható nehéznek.

ascend-p7-1

Érdekesség, hogy a P7 hátlapja is Gorilla Glass 3-mal borított, ami alatt egy nagyon érdekes mintázatú felület lapul.

ascend-p7-2

Hardver terén már kevésbé kiemelkedő a készülék, de azért erre sem lehet túl nagy panasz. Az Ascend P7-et a Huawei saját HiSilicon Krin 910T chipje hajtja, ami négy darab 1.8GHz-es Cortex-A9-es  processzormagot, és egy Mali 450-es GPU-t tartalmaz. Ehhez jön még 2GB RAM és 16GB-os belső tárhely, ami ráadásul bővíthető is MicroSD kártyával.

ascend-p7-hátlap

Kiemelt szerepet kapott a fotózás, és ezen belül is az előlapi kamera. Itt egy 8 megapixeles, 5 lencsés BSI szenzor található, ami számos szoftveres újítással is rendelkezik, mint például a panoráma szelfi készítés lehetősége. Ez kicsit azért viccesen hangzik, de biztos lesz, aki hasznát veszi. Akkor lehet jó, ha több ember akar magáról csoportképet készíteni, és annyian vannak, hogy nem férnek bele egyetlen képbe.

ascend-p7 csoportkép

Hátul egy 13 megapixeles Sony BSI szenzort találunk, ami f/2.0-ás rekesznyílással rendelkezik, és van hozzá LED villanó is. Videót full HD-ben rögzíthetünk, ami elég is, mivel a 4K teljesen fölöslege jelenleg.

ascend-p7-4

Adatkapcsolat terén van NFC, LTE, Bluetooth 4.0 és a többi megszokott dolog. Nem esett még szó az akkumulátorról, ami 2500mAhs-kapacitású. A teljes feltöltéshez 3.5 óra kell majd a gyári töltővel, és ezután a készülék 14 óra beszélgetési időt biztosít majd.

A Huawei Ascend P7 három színben jelenik meg (fekete, fehér, rózsaszín), és már májusban elérhető lesz 449 eurós kezdőáron. Jó hír, hogy többek között hazánkban is megjelenik majd.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid