Hivatalos a MediaTek Helio X30 lapka

0

Végre hivatalosan is bemutatta a MediaTek legújabb csúcshardverét, a 10 nm-es gyártástechnológiával készített Helio X30-at, ami leginkább a Snapdragon 835 és az Exynos 8895 ellenfele lesz.

Az új chipset a 10 nm-es csíkszélességnek köszönhetően 50%-kal energiatakarékosabb és 35%-kal erősebb lehet az elődeinél. A lapka egyik fő alkotóeleme a 10 magos processzor, ami három klasztert tartalmaz. Az igazán teljesítményigényes feladatokat a két darab 2.8GHz-es Cortex-A73 mag végzi majd, amihez társul még négy darab 2.2 GHz-es Cortex-A53 mag, valamint négy energiatakarékos Cortex-A35-ös egység 1.9 GHz-en.

Korábbi MediaTek chipseteknél előfordult, hogy a grafikai számításoknál alul maradtak a versenytársakkal szemben, de az új Helio X30-ba már egy négymagos PowerVR GT7400 Plus GPU került, ami nagyon komoly teljesítménnyel kecsegtet.

A Helio X30 akár 8 GB RAM-mal is megbirkózik, és legfeljebb 2560 x 1600 pixel felbontású kijelzőket támogat. Kamerák terén pedig a 16+16 MP-es dual szenzoros megoldásokkal is elbír a lapka. Ezeken kívül említést érdemel még az új CorePilot 4.0 technológia, ami maximalizálja az üzemidőt a processzormagok megfelelő kihasználásával.

Az első Helio X30-cal szerelt csúcsmobil a Vernee Apollo 2 lehet, de a megjelenésre valószínűleg még hónapokat kell várni. Már csak az a kérdés, hogy hogyan teljesít majd az új chipset a Qualcomm, a Samsung, vagy éppen a Huawei megoldásához képest.

forrás: MediaTek

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid