Bemutatták az új, erősebb Samsung Galaxy S5-öt!

2

Vége a találgatásoknak, mivel hivatalosan is bemutatták a Galaxy S5 prémium változatát. Javult a kijelző és a processzor, de a kinézet nem sokat változott.

A korábbi pletykák alapján összemosódott a Galaxy S5 Prime és a Galaxy F. Úgy néz ki, hogy a most bemutatott készülék az előbbi lehet, míg a Galaxy F-re még várnunk kell kicsit. Persze az is lehet, hogy ez egy harmadik (igazából sokadik) változat, amit csak a koreai piacra szánnak.

Galaxy-S5-LTE-A-3

Az új készülék a Galaxy S5 LTE-A nevet kapta, ami ugye elég beszédes. Az LTE-Advance technológia akár 300Mbps-os letöltési sebességre is képes, persze csak ha bírja ezt a hálózat. A kijelző maradt 5.1 colos Super AMOLED, de a pixelszám megnőtt, és így a korábbi várakozásoknak megfelelően QHD, azaz 2560×1440-es felbontást kapunk. A pixelsűrűség így 576ppi, ami jelenleg a legjobb a mobilok között. Összehasonlításképpen az LG G3-nak ugyanekkora felbontással 538ppi a pixelsűrűsége, persze ez a különbség egyáltalán nem észrevehető, mivel mindkettő tűéles és bőven túl vannak ez emberi szem által látható szinten.

Galaxy-S5-LTE-A

Hardveres téren a Snapdragon 805-ös chipsetet kapjuk, ami a korábbi 801-est váltja. Ez négy darab 2.5GHz-es processzormagot és egy Adreno 420-as GPU-t jelent. Ez utóbbi kb. 40%-kal erősebb, mint a Snapdragon 801-ben lévő Adreno 330. A korábbi 2GB RAM 3GB-ra nő, ami szintén jó hír.

Galaxy-S5-LTE-A-2

A többi tulajdonság nem változik, azaz marad a 16 megapixeles ISOCELL kamera, az ujjlenyomat-olvasó, a pulzusmérrő és az összes többi extra. Az új Galaxy S5 háza nem lett fém, hanem csak polikarbonát, de valószínűleg készülőben van a Galaxy F is, ami megújult külsővel (pl. vékonyabb káva) és fém házzal jöhet majd.

A Galaxy S5 LTE-A valószínűleg csak Dél-Koreában lesz kapható, de mi ezt annyira nem is sajnáljuk, mivel a Galaxy F úgyis jobbnak ígérkezik.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid